1 de maig de 2013

Salsa bolonyesa

Millor hauria de dir la meva salsa bolonyesa, perquè segur que és ben diferent (per senzilla) de l'original. 


Aquesta salsa és una bona opció per a fer en quantitat i conservar-la (congelada o en conserva), i així tenir-la sempre a punt per a qualsevol "emergència" (com acompanyament d'una pasta blanca o com a farcit d'unes patates bullides).


Aquest cop, la salsa bolonyesa va acompanyar uns espaguetis o unes tallarines, i és un tupper típic, però no per això menys gustós ni atractiu.





Ingredients (x4 pots de vidre, tamany melmelada):


  • 350 gr de carn de vedella picada (si puc, faig que me la piquin al moment)
  • 1 ceba picada (també podem fer servir 4 cullerades grans de sofregit de ceba)
  • 1 kg de tomàquet natural triturat (o 250 gr de sofregit de tomàquet)
  • 1 pastanaga gran a rodanxes
  • 1 dent d'all
  • 1/2 gotet de vi blanc
  • sal
  • oli
  • sucre


Com preparar-ho:

  • Sofregim la ceba, l'all i la pastanaga amb una mica d'oli en una cassola fins que quedi enrosida.
  • Afegim el vi i deixem evaporar (uns 5 minuts de cocció).
  • Incorporem el tomàquet triturat, salem al gust i afegim una mica de sucre (per contrastar l'acidesa del tomàquet) 
  • Deixem coure tot junt aproximadament uns 20 minuts, fins que estiguin totes les verdures cuites.
  • Triturem.
  • En una paella, daurem la carn amb una mica d'oli. 
  • Afegim la carn a la salsa de verdures i deixem coure 10 minuts més.
Si utilitzem sofregits de ceba i tomàquet:

  • Enrossim lleugerament la carn amb all trinxat en una paella.
  • Afegim el sofregit de ceba, el sofregit de tomàquet i un raig de vi.
  • Deixem evaporar l'alcohol, incorporem una mica d'aigua i deixem coure tot 8 minuts.
Comentaris i trucs:
  • Podem afegir altres verdures a la cocció, com pebrots, api, puerro, etc.
  • Si volem fer rebost, posem en un pot de vidre ben net, i tapem en calent. Deixem que es refredi capgirat i conservem a la nevera o al congelador.
  • Millor posar les herbes aromàtiques (orenga, romaní, herbes provençals, etc.) sobre la preparació amb que anem a utilitzar la salsa bolonyesa; així podrem variar més.
  • Si l'utilitzem la salsa bolonyesa amb pasta, podem acabar el tupper amb formatge manxec sec ratllat.

Hoy en la fiambrera: Salsa boloñesa. Léelo!
Today at the lunch boxBolognese sauce. Read it!
Ces boîtes à lunch: Sauce bolognaiseLisez-le!
-----------------------------------------------------------------------------------

6 comentaris:

  1. Tu ho has dit, potser és típic però és molt gustós! Ara m'has fet venir ganes de fer pots i pots de conserva de bolognesa... que mai se sap qui pot venir a sopar! he he he. Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo en vaig fer només dos pots, I entre el que vaig gastar I el que he regalat... ja no tinc

      Elimina
  2. Quan en preparo per fer espaguetis, generalment en faig per un parell o tres de cops, posada en tapers i cap el congelador.
    Petons

    ResponElimina
  3. Són genials les salses que permetes conservar-les en pot de conserva i disposar d'elles al llarg de la setmana! I a part d'acompanyar pasta pot acompanyar uns ous al plat, o un puré de patates, ... fantàstica! Bona idea! I el toc de vi blanc li ha de quedar genial! Molts petons!!

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...