27 de juliol de 2015

Tàrtar de salmó fumat

El segon gran descobriment d'aquest estiu en l'àmbit gastronòmic per mi han estat els tàrtars de salmó. 


Per suposat que n'havia sentit a parlar, però em semblava una cosa massa elaborada, i em donava certa inseguretat el tema del peix cru. Tanmateix, quan ho vaig veure fer per Fran Boronat al taller que Royal (els dels fumats, eh!!!va celebrar a l'Escola de Cuina Telva de Barcelona, vaig pensar: "Ep, això aniria genial al meu tàper de demà!".

I  dit i fet, i ara faig força sovint tàrtars (de moment només de salmó tant cru com fumat i en una versió més simple que la proposada al taller on vam fer una barreja de salmons fumat i fresc, remolatxa cuita, ou dur i cogombrets). El tàrtar de salmó fumat és la millor opció per mi per emportar-me a la feina, així no pateixo pel transport d'un aliment cru: Però si tenim una bossa porta carmanyoles d'aquelles que es congela el líquid que les revesteixen internament i tenim una nevera a la feina, doncs cap problema per emportar-nos el peix cru, tenint en compte que prèviament aquest peix ha estat congelat més de 24 hores per matar l'anisakis i altres bacteris.

Al taller també vam preparar algunes altres propostes que bé podrien anar al nostre #tàper i fer-nos sentir com uns reis a l'hora de dinar, com la brandada de bacallà (aquí us dic com preparar-la), un llom de bacallà amb musselina de codonyat amb puré de carabassa i farcell d'espàrrecs o un cruixent de salmó farcit de gorgonzola i fines herbes.



Ingredients (x1 tàper):

  • 100 g de salmó fumat
  • 1 cogombre agridolç 
  • 1/4 de ceba tendra picada
  • 4 branques de cibulet
  • 1/2 llimona
  • 2 cullerades d'oli d'oliva verge

Preparació:

  • Piquem el salmó molt petit amb el ganivet, i posem en el tàper.
  • Piquem la ceba i el cogombre, i afegim al salmó.
  • Condimentem amb el suc de la llimona, l'oli i el cibulet, també, picat.
  • Remenem.
  • Deixem macerar en fred més de 30 minuts.
  • Mengem acompanyat d'unes torrades.

Hoy en la fiambrera: Tártar de salmón ahumado. Léelo!
Today at the lunch boxSmoked salmon tartar. Read it!
Ces boîtes à lunch: Tartare de saumon fumé. Lisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------

1 comentari:

  1. Hola,
    Sona super bé el "cruixent de salmó farcit de gorgonzola i fines herbes"
    Podries donar la recepta? Gràcies.

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...