Mariona ens fa arribar la recepta del panetonne que vam poder desgustar (era comprat, només perquè no tenia llevat el diumenge a la nit i, és clar, sinó no pujava...).
Ingredients:
600 gr. de farina
250 cc. de llet
100 gr. de sucre
200 gr. de mantega
100 gr. de panses
100 gr. de fruita confitada (taronja)
100 gr. d’ametlles en làmines
4 ous
un pessic de sal
1 culleradeta de pell de llimona ratllada
20 gr. de llevat de forner
Elaboració:
Es desfà el llevat en la llet tèbia i s’hi afegeix la meitat de la farina. Es remena i es deixa reposar 20 o 30 minuts fins que s’aixequi. Amb la resta de la farina es fa un con i s’hi posa la mantega fosa a punt de pomada, la sal, el sucre i els ous un a un barrejant-ho bé. Quan la farina amb el llevat hagi pujat ho ajuntem tot i hi afegim la fruita confitada tallada, les panses, les ametlles i la pell de llimona ratllada. S’engreixa un motlle alt i s’hi col·loca la massa. Es tapa amb uns draps i es deixa unes dues hores per tal de que pugi. Quan es veu ben aixecat s’hi posa una mica de mantega per sobre i s’enforna a 250º uns 45 minuts o fins que es vegi cuit.
És important disposar d’un motlle extra alt per fer un bon panetonne, sinó, amb aquesta quantitat d’ingredients, millor repartir-ho en dos motlles.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada