No és un postre, i no l'hem tastat durant els postres del dilluns, però la Marta en un altre grup gastronofolklòric de la feina (del qual estem en tractes de compartir bloc) va portar aquest pa, i està boníssim. Aprofitant que estem en la setmana del sant, doncs passem la recepta per a qui ho vulgui provar.
Si no teniu termomix, doncs a fer-ho com sempre, amb espàtula i bol. Ànims!
Ingredients:
290 gr aigua
2 culleradetes de sal
½ culleradeta de sucre
40 gr llevadura premsada
600 gr farina
100 gr formatge gouda o el que es vulgui, ratllat
100 gr sobressada
150 gr nous una mica trencades
290 gr aigua
2 culleradetes de sal
½ culleradeta de sucre
40 gr llevadura premsada
600 gr farina
100 gr formatge gouda o el que es vulgui, ratllat
100 gr sobressada
150 gr nous una mica trencades
Procediment:• Escalfar el forn a 180 graus
• Barrejar l’aigua, la sal i el sucre programant 2 min, 37º, vel. 2
• Afegir el llevat i barrejar uns segons
• Incorporar la farina i programar 30 seg, vel.6
• Amasar a velocitat espiga durant 3 minuts
• Amb la masa obtinguda, fer-ne dues parts d’aproximadament 570 gr i 380 gr
• Incorporar a la massa de 570 gr, el formatge i les nous i amasar 30 seg. velocitat espiga i reservar.
• Incorporar a la masa de 380 gr, la sobressada i amasar 30 seg. velocitat espiga o fins que quedi tot homogeni i reservar.
• Muntar el pa, fent 5 parts del pa de nous i formatge i 4 parts del de sobressada.
• Deixar reposar perquè dobli el volum. Aproximanament 40 min
Temps de cocció:
Posar-ho al forn uns 25 o 30 minuts, a 180 graus i posició turbo.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada