De nou un dilluns amb postre. Quina patxoca que feia la coca que va portar la Magda!
Com es nota que el diumenge va ser plujós i que va estar per casa tot el dia!!!! (postre i text el mateix dia).
Ingredients: (per 12 persones)
600 gr de sucre
600 gr de farina
6 ous
la pell de 3 taronges
2 pessics de sal
100 cc d'oli d'oliva
100 cc d'anís
200 cc de llet
mantega
2 sobres de llevat
ametlles i sucre per sobre de la massa abans de coure
Preparació:
Encendre el forn entre 170-180ºC. Posar un paper de forn a la plata i untar-la mantega.
Separar les clares i el rovell en dos pots diferents. Batre les clares a punt de neu i tot batent-les posar-hi tres cullerades de sucre perquè quedin ben fortes (molt cansat si ho fas manualment!).
En el bol dels rovells d’ou incorporar el sucre, la ratlladura de taronja i la sal i passar-ho tot per la batedora fins que blanquegi. Una vegada feta la massa primera, afegir l’oli, l’anís, la llet i acabar-ho de batre.
Remenar lentament aquesta massa amb una pala de goma i sense parar afegir la farina que tindrem barrejada amb el llevat i anar incorporant cullerades de les clares a punt de neu, quan estigui tot incorporat i quedi una massa ben fina, la posem a la plata i escampeu a sobre una mica de sucre i les ametlles.
Posar la plata a mig del forn ben calent de 40 a 50 minuts i un cop passat el temps punxar amb una agull per saber si està fet.
Hoy de postre un bizcocho tradicional con almendras. Léelo!
Today a dessert: traditional cake with almonds. Read it!---------------------------------------------------------------------------------------
Caram, quina coca!!! Amb un postre així ja no caldria menjar res més! I amb la taronja deu ser exquisida... quina sort que diumenge plogués, oi? ;-) Petonet
ResponEliminaUNa coca ideal per esmorzar un diumenge de pluja!
ResponEliminaMARINA i GEMMA, realment vam disfrutar amb aquesta cosa. Proveu-la!
ResponElimina