Sempre em queixava de que el formatge, que a casa ens agrada molt i el comprem a tascons ben grans, se'm feia malbé la primera capa passats els dies...., encara que el guardés a la nevera.
Aquest és un formatge semi després de tres setmanes de conservació |
Passats quinze dies, o més, el formatge no està florit. Si que està més sec, però amb tot el seu gust.
Hoy en la fiambrera: ¿Cómo podemos conservar el queso?. Léelo!
Today in the lunchbox: How can we preserve cheese?. Read it!
Ces boîtes à lunch: Comment pouvons-nous préserver du fromage?. Lisez-le!
---------------------------------------------------------------------------------------
I dins de la nevera o fora?
ResponEliminaJo intento comprar la justa quantitat que gastem...
GEMMA, jo el guardo dins de la nevera. Estic molt contenta del resultat que aconsegueixo guardant el formatge en cotó. Els de García Baquero, però m'han dit al twitter:
ResponEliminaGarciaBaquero
@mpradas Nuestro consejo es conservar el #queso en la parte inferior del frigorífico, envuelto en film transparente o láminas de aluminio ;)
Serà per consells!!!!
Saps! M'agrada el drap però el posaré en un lloc fresc si és semi o curat i a la nevera si és tendre. Com ho veus?
ResponEliminaCarai, Marga! Això no ho sabia! Quina bona pensada. Ho provaré, que jo també sóc molt formatgera. Gràcies!! Petonet
ResponEliminaMolt bon consell!
ResponEliminaJo el que faig, quan veig que un formatge es comença a fer malbé, és tallar-lo a trossets i posar-los en un pot cobert amb oli d'oliva suau.El formatge es conserva perfectament i després reutilitzo aquest oli per a les amanides.
Anna
A PEU COIX-PAMBOLIXOCOLATA, em sembla bé les teves propostes, però és que jo no tinc lloc fora de la meva a la meva cuina....
ResponEliminaMARINA, prova, prova, i diga'ns si et funciona.
ANNA, formatge en oli!!! boníssim, una molt bona nova idea de conservació del formatge.
Jo utilitzo el film de plàstic i el calaix de la nevera (si hi cap) i em va molt bé: ràpid i net. No ho he provat mai, però m'agradaria saber si val la pena envasar al buit, ja sigui perquè has comprat un megaformatge (que vol dir que surt més barat) o bé perquè te'n sobra!
ResponEliminaJMV
JMV, bona proposta també a considerar en la conservació. La del buit, però, segur que funciona. Només cal tenir l'envassadora a casa...
ResponEliminaPer al formatge de burgos a la botiga m'havien aconsellat guardar-lo dins el tupper amb aigua i un xic de sal. Realment aguanta uns dies més sobretot a l'Estiu.
ResponEliminaPetons,
Mercè ventura