26 de febrer del 2012

Púding de taronja

El microones és aquell aparell magnífic que ocupa la cuina de quasi tothom, però que només té la funció d'escalfar la llet del matí, i si hi ha sort, algunes restes de dinar (a la feina és una altre cosa, d'una a tres els microones no para d'escalfar tuppers i carmanyoles).


Per això fa alguns anys que em van regalar un receptari paper anomenat Cocina 100% Microondas, de María Jesús Gil de Antuñano. Molt cas no li he fet, però diumenge a la tarde tenia poc temps per dedicar-me a fer alguna cosa dolça i el compromís de portar el postre del dilluns als companys de feina. Així que vaig començar a passar pàgines i em vaig fixar en un púding de taronja en 30 minuts. Eureka!!!!

I el vaig fer (a més va servir per aprofitar pa sec que tenia per casa). I va sortir bé. I va agradar. Només un inconvenient: el sucre caramelitzat va salpicar amb alegria el  microones, així que vaig haver de recórrer al famós truc d'aigua i llimona per netejar-ho....

Ingredients:

  • 500 dl de llet
  • 100 gr de pa sec (en aquest cas retalls de la crosta del pa de motllo)
  • 10 cullerades soperes de sucre
  • 4 cullerades soperes d'aigua
  • 3 ous
  • 4 cullerades soperes de melmelada de taronja
  • 2 cullerades soperes de panses de Corint


Preparació:

  • Escalfem la llet amb 6 cullerades de sucre durant 2 minuts en un bol apte. 
  • Afegim el pa i les panses. 
  • Anem removent per a que es remulli bé el pa.
  • En un motllo de plumcake afegim 4 cullerades de sucre i 4 d'aigua, i posem durant 4 minuts per a fer el caramel (en alguns casos pot ser durant dos minuts, en el meu forn microones durant 5, controlar amb el ull).
  • Mentre, batem els ous amb la melmelada, i afegim a la llet.
  • Banyem les parets del motllo amb el caramel i afegim la mescla.
  • Coem al microones entre 12 i 17 minuts (segons cada aparell, en tot cas anem comprovant si està fet traient-lo i punxant amb una agulla).
  • Deixem reposar, i desmotllem quan estigui tebi. 
  • Decorem al gust.

Hoy en la fiambrera: Púding de naranja. Léelo!

Today at the lunch box: Orange pudding. Read it!
Ces boîtes à lunch: Orange poudingLisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------

4 comentaris:

  1. Uau! Aquest púding s'ha de provar, i més si no requereix gaire temps! El meu microones també em serveix per estovar els espàrrec, carxofes, patates, abans de passar per la planxa. I per la llet, sí!! Un púding exquisit, marga... petonet!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Marina, jo també el faig servir una mica més del que deia al post, però realment està una mica infrautilitzat. Anima't amb aquest postre. Està molt bo.

      Elimina
  2. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  3. Sí, el pobre microones està infravalorat... aquest puding té molt bona pinta!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...