19 de març de 2012

Carbassó farcit amb tonyina i ceba i cobert de formatge de cabra

Amb un títol tant llarg no estic presentant presentant un plat sofisticat, ni molt menys (però no sabia quin altre nom curt i clarificador posar-li). 



És un plat fet en un tris tras, amb ajuda del microones, i que completo normalment amb un tomàquet amanit (per allò d'intentar que cada àpat tingui quasi tots es colors) o una amanida.
Aquí he fet servir carbassons rodons i formatge havarti com a cobertura
Ingredients:
  • carbassons (unitats segons comensals, jo amb un per persona ja faig)
  • 1 cullerada de ceba sofregida
  • 1 cullerada de tomàquet sofregit
  • herbes aromàtiques
  • tonyina de llauna
  • formatge de cabra
Com preparar-ho:
  • Traiem les puntes i tallem el carbassó per la meitat en direcció longitudinal. 
  • A cada meitat fem uns talls amb el ganivet (com si volguessim donar forma a la pa d'un pa). 
  • Posem les meitats dels carbassons amb la pell tocant el plat al microones uns 5/6 minuts (tapem-los millor). 
  • A part, barregem la ceba sofregida i el tomàquet sofregit amb la tonyina.
  • Condimentem amb les herbes aromàtiques.
  • Quan estiguin cuits els carbassons, afegim a sobre la barreja de ceba i tonyina. 
  • Cobrim amb uns talls de formatge de cabra i guardem-los en la carmanyola. 
  • Quan els escalfem a l'oficina, el formatge ja es desfarà!
Consells:
  • Podem fer servir altres tipus de formatges per a cobrir.
  • Podem gratinar els carbassons, i tindran un contrapunt més cruixent.
  • També podem fer el farcit amb la polpa de buidar els carbassons abans de coure'ls al microones, en una paella, coent-la amb ceba i tomàquet, fent una samfaina; ho acabem amb la tonyina i les herbes.
Hoy en la fiambrera: Calabacín relleno de atún y cebolla y gratinado con queso de cabra. Léelo!
Today in the lunchbox: Zucchini stuffed with tuna and onion and goat cheese gratin. Read it!
Ces boîtes à lunch: Courgettes farcies au thon et oignon et gratinées au fromage de chèvre. Lisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------

4 comentaris:

  1. Ben fàcil de preparar i ben sa! Tenim el làctic, la proteïna, la verdura... nyam! Per menjar-s'ho sense pensar! Petons

    ResponElimina
  2. Aquest és un clàssic!! Jo fa temps que tinc una creuada personal amb el formatge de cabra en format rulo, que em té saturadíssim. Però vaja, que en poso un altre tipus i endavant les atxes!! :)

    ResponElimina
  3. Una recepta deliciosa! A Esfruita ens encanta perquè som uns amants de la fruita i la verdura. De fet, avui al bloc d'ESfruita proposem un porc amb fruits vermells. T'animem a entrar-hi i fer-hi una ullada! www.esfruita.com/assessorem/porc-rostit-amb-fruits-vermells

    Però primer de tot ens presentarem, som ESfruita, una botiga online de fruites i verdures de qualitat. I et convidem a què entris a la nostra pàgina web per conèixer els nostres productes: www.esfruita.com

    També et volíem informar de què si cliques "m'agrada" a la pàgina de Facebook d'ESfruitafacebook.com/Esfruita tindràs un 5% de descompte en la primera compra a més a més del fuet de regal per la primera compra. I amb una compra superior a 30€, et regalem una ampolla d'Oli de Pau.

    ResponElimina
  4. Ai els carbassons farcits, què bons i versàtils! Aquest farcit el trobo fantàstic!!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...