Però, ja fa alguns dies s'em va despertar el cuquet del canvi, tot llegint el llibret de receptes (en autoedició): Cuina a la Cultura I. Un llibre que fa uns mesos, i quan tot just ens acabàvem de conèixer, en Carles l'editor de La web del C.I.C, em va fer arribar. Ell l'havia fet feia alguns anys a partir d'una selecció de receptes que la seva sogra, l'Antònia Urgellés Bern, havia elaborat durant les moltes classes de cuina que va impartir a "La Cultura" de Moià entre els anys 1959 i 2006.
I entre aquestes receptes hi havia "el llom farcit amb poma". I finalment he decidit provar-ho. I he de dir que el resultat ha estat encertat. El contrapunt dolç i a la vegada cruixent de la poma amb el llom ens ha agradat molt. El tupper el vaig completar amb una escalivada casolana molt gustosa de ceba, pebrot i albergínia, però que no he fet jo, sinó Conserves Ferrer.
Bé i si voleu fullejar una petita part del llibret de cuina podeu anar a http://www.elmoianes.net/
Ingredients:
llibrets de llom de porc (jo prefereixo de dos colors, és més tendre)
poma (tallada en làmines fines)
farina de galeta
ou
sal
oli
escalivada casolana de Casa Ferrer
Com fer-ho:
Farcir els llibrets amb les làmines de poma. Condimentar. Arrebossar i fregir en oli ben calent. Deixar escórrer en paper absorvent (per eliminar l'excés d'oli). Servir acompanyat de l'escalivada.
Hoy en la fiambrera: libritos de cerdo con manzana. Léelo!
Today at the lunch box: pork filled with apple. Read it!
------------------------------------------------------------------------------------
Quina bona idea Marga! Sempre faig els llibrets amb formatge, sense pernil dolç. Però amb poma i escalivada també podem convèncer els nens, i això és fantàstic perquè s'acostumin a fruites i verdures!! Gràcies per compartir-ho!!! Petons
ResponEliminaPer mi també ha estat un encert això de la poma als llibrets. Prova, prova.
Elimina