Una amanida, que com a feinada grossa a la cuina ha tingut dos fronts: bullir les llenties i tallar a trossets petites la resta d'ingredients.
Ingredients:
- llenties
- aigua
- llorer
- tomàquet
- ceba
- palitos surimi (sense gluten)
Com preparar-ho:
- Posem les llenties en aigua natural que les cobreixi dos dits amb unes fulles de llorer i deixem bullir uns 35 minuts a foc mig (si cal, anirem afegint una mica d'aigua natural si s'han begut el líquid durant la cocció; a més al final, provarem unes llenties per assegurar-nos que estan cuites).
- Escorrerem les llenties i les deixarem refredar a la nevera.
- Tallarem el tomàquet, la ceba i els palitos.
- Amanirem al gust en el moment de menjar, amb només oli i sal o amb una vinagreta.
Hoy en la fiambrera: Ensalada fría de lentejas. Léelo!
Today at the lunch box: Cold salad of lentils. Read it!
Ces boîtes à lunch: Salade de lentilles froide. Lisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------
Deliciosa, Marga. Jo me'n faig sovint, d'amanides de llenties. De fet, en fred, és com més m'agrada aquest llegum! També a l'hivern... nyam, nyam... Petons
ResponEliminaA mi m'encanten les llenties així, quasi més que guisades.
EliminaJust tinc una recepta molt semblant per fer. A casa som molt de menjar llegums però amb la calor que fa ara com que no ve gaire de gust menjar-les guisades. Aquests tipus d'amanides em semblen genials!
ResponEliminaA mi també.
EliminaSi senyora!
ResponEliminaA casa en fem sovint i utilitzem llenties pardines, però en comptes de barretes de surimi hi posem salmó fumat i una mica de pernill salat tallat ben fi.
Nosaltres el prenem tot l'any, personalment prefereixo aquesta recepta a les guisades.
Felicitats pel bloc, ja us tinc als preferits!