8 de novembre del 2012

Bolets. La saó de boscos i prats

Si algun aliment s'identifica amb claredat amb la tardor aquests són els bolets, en totes les seves varietats (excepte el sempreviu i desqualificat xampinyó). 


Però els bolets no només ens situen en l'estació (en part erròniament perquè pels que són entesos hi ha bolets quasi tot l'any), sinó també ens inciten a collir-los i a gaudir de passejades pels boscos ara que el fred arriba poc a poc, que l'ambient és més humit i que els dies es fan curts, molt curts.

Jo que de tant en tant camino per les muntanyes, quan arriba aquest temps sempre tinc el somni de trobar-me amb un rovellonar com Déu mana, perquè qualsevol altres de les varietats amb que ensopego sóc totalment incapaç de saber si són o no comestibles, i estic segura que més d'un cop he deixat escapar ceps, rossinyols o camagrocs.

Deuen existir aplicacions de realitat virtual per smartphones que et diuen quin bolet has trobat a la muntanya i si te'l podràs menjar, i fins i tot com el podràs cuinar... 

Però com que jo no tinc l'aparell futurista aquest, m'he de conformar de tant en tant en comprar al mercat... però llavors menjar bolets perd una mica la gràcia.

De moment, i mentre espero que el miracle d'aprendre a collir bolets arribi, miro i remiro amb delit el llibre de la Mariona Quadrada, i editat per Cossetània Edicions: Bolets. La saó de boscos i prats.


És un llibre quadradet, de 120 pàgines en les que hi ha 100 receptes amb bolets. Sí, si, 100 receptes on els bolets són els protagonistes!!! Hi ha propostes per a fer en amanides, coques i pastissos salats, amb pastes i arrossos, ous, carns i fins i tot peixos. Les receptes, prou senzilles per a fer a casa, s'acompanyen de comentaris tant de les varietats de bolets utilitzats com de consells per acabar de cuinar el plat, complementar-lo o convertir-lo en un plat únic. També s'ens indica els temps de preparació i unes precioses imatges d'alguns dels plats a pàgina sencera, obra del fotògraf Josep Borrell, es van succeint pàgina si, pàgina no.

Si voleu tastar aquest llibre, enllaceu aquí.

Oi que és un llibre ben visual? Ben aviat algun dels plats acabarà essent un tupper per l'oficina de la que escriu (amb bolets collits o comprats... però això serà una altre història).


Hoy en la fiambrera: un libro, Setas. La sazón de bosques y pradosLéelo!
Today at the lunch box: a book, Mushrooms. The ripe forests and meadows. Read it!
Ces boîtes à lunch: un livre, Champignons. Les forêts mûres et de prairies. Lisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------

1 comentari:

  1. Caram, quina passada de recepta! I el llibre de la Mariona sembla molt encertat, també és de temporada!!! Petons

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...