26 de març del 2013

Cassoulet de carabassa i mongetes

Primers dies de primavera i darrers dies de fred. Encara és temps de plats calents com aquest estofat verd, o millor dit taronja.


Aquest estofat el vaig descobrir al mercat de pagès de la Colònia Güell dels dissabtes al matí, de la mà de la cuina del blog Viatge nutritiu. Trobo que té tot el que ha de tenir un plat únic per portar a la carmanyola, amb un gust propi que li dóna el comí, i a més.... A la meva filla li va encantar!

Ingredients:
350 gr de mongetes blanques cuites (jo he utilitzat les mongetes del ganxet de Conserves Ferrer, perquè al rebost sempre va bé tenir conserves de bona qualitat)
2 cullerades grans de ceba pre-fregida
2 cullerades grans de sofregit de tomàquet
1 tall gran de carabassa
2 grans d'all
1 fulla de llorer
sal, pebre, pebre vermell dolç i comí en pols al gust
aigua o brou de verdures o brou de bullir les mongetes
oli

Com fer-ho:
En una cassola, fer un sofregit amb la ceba, els alls sencers, el llorer i el tomàquet. Afegir la carbassa tallada a daus de la mida de les mongetes (així la cocció serà més uniforme, i ràpida). Salpebrar. Quan estigui fet el sofregit i la carbassa ja estovada (uns 10 minuts de cocció), afegir les mongetes, el comí i el pebre vermell i cobrir tot amb aigua o el brou (però no que passi). Tapar i coure a foc mig durant 20 minuts.


Hoy en la fiambrera: Calabaza y judías blancas Léelo!
Today at the lunch boxPumpkin and white beans. Read it!
Ces boîtes à lunch: Potiron et haricots blancs. Lisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------

6 comentaris:

  1. Sembla deliciós, Marga. La carbassa hi queda tan bona, en estofats! Saps que "viatge nutritiu" també és el títol d'un llibre? Jo el tinc a casa, de dues autores (ara no en recordo el nom) i és molt interessant, perquè també parla d'aplicació amb herbes, i això a mi m'encanta... he he he. Petons!

    ResponElimina
  2. Que bo!! Aquests guisadets encara són molt reconfortants i aquest és ben nutritiu!!

    ResponElimina
  3. La pena es què sigui a un tupper, tot i axó té una pinta deliciosa

    ResponElimina
    Respostes
    1. Dona, no et miris la carmanyola amb mals ulls.... si el contingut és bo, la carmanyola és bona.

      Elimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...