2 de març del 2013

Cuina de carmanyola via @PepNogué i @Bonpreu

La cuina de casa ens va fer la crida mensual als gastroblocaires per assistir a una de les sessions reservades en els tallers de cuina que fa el cuiner Pep Nogué a l'Espai del Consum de Bonpreu. Per aquest mes de febrer, el tema: "Cuina de carmanyola".


Per això, i com no podia ser d'una altre manera, m'hi vaig apuntar de seguida. Volia saber de primera mà que ens proposava en Pep per omplir els tuppers.

Per als que no sabeu, l'Espai del Consum de Bonpreu, és un centre al carrer Sicília de Barcelona on els supermercats Bonpreu i Esclat proposen tallers de cuina, de nutrició, etc. per als seus clients. Són tallers per apropar-se al públic, mostrant productes o receptes, però també per a rebre comentaris i opinions que els ajudin a millorar. Són amens i profitosos, i si no heu anat mai, us recomano que us apropeu. És molt fàcil apuntar-se i saber la programació. Teniu totes les indicacions per a fer-ho al seu web.

Però tornem al fil del post. Al taller de carmanyoles hi vaig anar carregada amb unes quantes carmanyoles que van servir per les fotos (tot i que van tornar buides i ben netes a casa, que ningú es pensi que ja vaig tenir el menjar de la setmana fet, eh!), i acompanyada per la meva filla petita (és el que té ser mare cuinetes i blocaire... que les nenes volen imitar-te i els agrada anar a tallers de cuina). En Pep ens va presentar tres plats per menjar sense escalfar:

Foto amanida de pop de Sara Maria, gràcies per deixar-me-la!
  • amanida de pop amb tomàquet i patata confitada
  • salsa d'albergínies i all
  • amanida de llegums amb vinagreta de menta

Tots tres plats són fàcils de preparar, però equilibrats en si mateixos, i per tant, uns plats únics perfectes.

En les altres tres sessions del mes, en Pep va ser fidel al que ens va dir tot just començar la sessió, mentre feia coure patates, aplanava pa, tallava ceba i feia una solució d'emergència per a arreglar el llaç del davantal que se li havia trencat (forat amb ganivet al davantal i nus amb el llaç): "La carmanyola ha de ser variada, a la vegada que aporti alimentació i gastronomia. No si val que el tupper d'una setmana sigui arròs amb llenties, llenties amb arròs, arròs, llenties, i restes d'arròs i llenties
Per això. va presentar uns altres menús complerts, per portar postre i tot! (aconseguir aquestes receptes ha estat una "dura tasca d'investigació" --gràcies Núria!--)
  • albergínia farcida d'arròs integral
  • guatlles escabetxades amb pebre rosa
  • crema de xocolata
  • rissos d'ortigues amb bolets, parmesà i ametlles
  • ajoblanco de fruits secs
  • plum.cake de poma golden
  • amanida de patata i salmó fumat amb salsa d'iogurt
  • sopa d'espàrrecs verds i pèsols amb formatge cremós
  • cookies de xocalata i nous
Aviat publicaré les receptes, perquè m'he proposat que les faré totes.


Hoy en la fiambrera: Cocina para la fiambrera Léelo!
Today at the lunch boxCooking for the lunchbox Read it!
Ces boîtes à lunch: Cuisiner pour la boîte à lunch Lisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------

3 comentaris:

  1. Mira que els va omplir els tuppers, però teniem gana i els vam deixar ben buits.
    Ja veig que has aconseguit més receptes, una bona tasva d'investigació.
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, si, tincs les altres receptes. Com he dit les aniré fent i posant al blog.

      Elimina
  2. Veig que la Sara ja t'ha deixat la foto! Jo fins demà no podia enviar-te-la, ja t'ho he dit al correu. Si la vols ja ho saps! Que bé que ens ho vam passar, com sempre! Petons

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...