29 de maig del 2013

Gigli sapore di mare

El peix a la feina no és dels productes més comuns. Algú per aquí i algú per allà en porta, i normalment en forma de conserva.


Avui us proposo una idea feta en quasi un pim pam per acompanyar a uns gigli (nom de la pasta, no de la marca), una mena d'espirals llises però ondulades i de quatre colors (corresponents, suposadament perquè jo no noto la diferiència de sabors, a blat, tomàquet, espinacs i remolatxa). 

En tot cas, un tupper que es cuina en poc temps i que resulta. 

El nom, una pura invenció. Com que porta peix (anomenat pels poetes de la gastronomia fruits del mar), m'ha vingut al cap una cançó italiana de l'any de la maria castanya que no sé ben bé què deia, però a mi em sonava a "sapore di mare".

Ingredients:
180 gr de gigli
1/2 ceba
1/2 carbassó
3 cullerades de sofregit de tomàquet
1/2 got de vi blanc
150 gr de rap (jo he aprofitat unes restes que tenia de cua i talls lletjos)
200 gr de musclos cuits sense closca
1 cullereta de jenjibre
1 cullereta d'alfàbrega seca
sal
oli

Com preparar-ho:
Tallar la ceba i el carbassó en trossets petits. En una paella gran amb un raig d'oli afegir la ceba. Daurar uns minuts. Afegir el carbassó i coure durant un parell de minuts (si voleu que quedi més tou l'he de deixar coure uns 8 minuts o més segons el vostre gust, a mi m'agrada una mica cruixent). Afegir el rap tallat a daus petits i sense espina i els musclos. Coure un parell de minuts més. Afegir el sofregit de tomàquet, el jenjibre, l'alfàbrega i el vi. Deixar evaporar l'alcohol. Salar a gust.

En paral·lel, coure la pasta segons indicacions del fabricant i tot tenint en compte els consells que ja us he comentat alguna vegada: molta aigua i només sal.

Quan la pasta està cuita, afegir la salsa.

Hoy en la fiambrera: Gigli sapore di mare Léelo!
Today at the lunch boxGigli sapore di mare Read it!
Ces boîtes à lunch: Gigli sapore di mare  Lisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------

3 comentaris:

  1. Pim pam, tu ho has dit. I si el peix és rap ja segur que convences adults i infants immediatament. Ai, això que no tingui espines, com agrada.... he he

    ResponElimina
  2. Un plat molt complert! Genial per aprofitar els trossets de peix que et queden, i així amb un sol tupper tens el dinar solucionat!

    ResponElimina
  3. Lo dels colors i el sabor de la pasta és digne de una entrada, fent un tast a cegues. Em sembla que acabo de tenir una idea per al post... je!

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...