3 de maig del 2013

Margarit, tercera generació de xarcuters a Sarrià

Als que ens agrada la cuina (que no vol dir que ens agradi ser chef), sovint ens agrada tot el que si relaciona: estris, llibres i, per suposat, els productes alimentaris i com s'elaboren i com es venen.

Botiga al carrer de Caponata

Per això, quan tens l'oportunitat de conèixer l'obrador d'uns xarcuters artesans, i més encara si et deixen "elaborar" productes, ÉS LA BOMBA. I aquest fet es va produir quan vam visitar les instal·lacions de Xarcuteria Margarit al carrer de Caponata de Barcelona.

No és un obrador molt gran. Però té una bona producció, i variada, per abastir les cinc botigues de la família, situades totes a diferents zones de Sarrià. Hi ha algunes màquines que ajuden a la producció artesanal (algunes amb molts anys a les esquenes perquè ja eren usades per la generació anterior) que dirigeix i treballa en Josep, mestre artesà certificat i un dels cinc germans Margarit (hi ha també la Dolors, l'Àngels, la Lídia i el Xavier) que continuen un negoci familiar que va començar fa 70 anys a mans dels seus avis.

Obrador i els petits rebost amb espècies i elaborats

Si fer la producció artesanalment és un dels grans valors de Xarcuteries Margarit, que inclús permet fer productes específics per a clients amb necessitats concretes, un altre és el de la qualitat dels seus elaborats. I això, únicament té un gran secret que es pugui dir: bona matèria primera. Els petits secrets, com per exemple les proporcions dels ingredients, si que són secret, no faltaria més! Les botifarres d'ou a part de només carn magra i cansalada porten ous de gallina (batuts a mà a l'obrador) però no preparat d'ou, il pernil cuit, una de les seves grans especialitats, només és cuixa de porc, sense fècules, cuita.

Descobrireu elaboracions de botifarres i saltxitxes crues,
botifarres d'ou i el seu pernil cuit


L'altre valor dels Margarit és oferir, a més de productes frescos i de xarcuteria a les seves botiges, plats cuinats i precuinats elaborats a l'obrador/cuina situat en un dels seus altres locals. Una branca que encapçala una de les germanes, Lidia, i que té el seu origen en les croquetes i canelons que va començar a fer i vendre la seva mare en un temps en què no es comprava menjar preparat a les botigues i tothom deia que no funcionaria; doncs va funcionar! Ara pots trobar cremes, plats cuinats diversos, o precuinats, com el carn cake (una mena de coulant de carn amb la seva salsa a dins que el client ha de cuinar a casa) que es venen a les botigues o que són el fonament d'un càtering, que també en fan.

Preparació del carn cake i altres elaborats a la botiga

Ara us deixo unes quantes fotos per a que ens veieu als blogaires que vam estar allà, el que vam arribar a treballar (tot i que la indumentària no sigui gens ni mica afavoridora).

No vam parar... de fer fotos i de tant en tant intentàvem
fer botifarres i, sobretot, lligar-les.
Es va demostrar que els Margarit amb nosaltres
no tenen cap mena de competència!!!!


Si no us queda molt lluny o hi passeu a prop de Sarrià passeu a provar els productes de Xarcuteries Margarit!


Hoy en la fiambrera: Margarit, tercera generación de charcuteros en Sarrià. Léelo!
Today at the lunch boxMargarit, third generation of butchers in Sarrià. Read it!
Ces boîtes à lunch: Margarit, troisième génération de bouchers à Sarrià. Lisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------

6 comentaris:

  1. Vas ser l'alumna més aplicada, Marga!! Jo crec que a hores d'ara ja ets una experta lligadora de botifarres... i embotidora!! vaja, que va ser un taller molt xulo, oi? I tot i estar tot el matí tancats en 20 m2 no ens vam tirar els plats pel cap!! ha ha ha. Petons i bon cap de setmana.

    ResponElimina
  2. Com molt bé diu la Marina vas ser l’alumna més aplicada. Mira que ens ho vem passar bé, aprenent moltes cosses noves i compartint mati amb una bona colla de amants de la cuina.
    Petons

    ResponElimina
  3. Però si estàvem guapíssims!! Amb lo bé que ens queda el look cirujano... :P

    ResponElimina
    Respostes
    1. Home guapos no estàvem I més que cirujans semblàvem matarifes

      Elimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...