Però uns i altres segur que tindrem mandres de preparar grans plats cuinats (les tardes i les nits d'estiu estan per altres coses que no és cuinar!). I per això haurem de pensar en que ha arribat l'hora de les #megaamanides.
Aquesta tradicional amanida verda és una bona opció. Inclou la tonyina "salvavides", el blat de moro, i dos tocs diferents: el carbassó cru (tot un descobriment) i el cibulet.
Ingredients (x1 tàper):
enciam fulla de roure verda
1 tomàquet dur
1 llauna petita de tonyina en oli d'oliva
blat de moro
1/4 de carbassó
1/2 ceba tendra
cibulet
vinagre de Mòdena
sal
Com preparar-la:
Rentar totes les verdures. Tallar l'enciam amb les mans. Laminar el tomàquet i la ceba i posar a sobre de l'enciam (si el tomàquet no està molt ple millor talleu-lo a la feina, per evitar que l'aigua que desprèn malmeti l'enciam). Tallar el carbassó amb el pela patates en discos molt prims i afegir, i així com el blat de moro i la cibulet tallada molt petita.
A l'hora de dinar, afegiu la tonyina. Amb l'oli d'oliva de la llauna, el vinagre i la sal, amaniu al gust.
Hoy en la fiambrera: Ensalada verde extra. Léelo!
Today at the lunch box: Extra Green Salad. Read it!
Ces boîtes à lunch: Salade verte supplémentaire. Lisez-le!
-----------------------------------------------------------------------------------------------
I de postres iogurt de la Fageda!mmmm que bo!!!
ResponEliminaUn dubte: les rodanxes són carbassó o cogombre?
Gràcies!
Carbassó, carbassó. Acabo de descobrir que cru m'agrada molt. Coses que té l'estiu!!! Decobrir productes de sempre en coccions o no coccions diferents de les habituals.
EliminaMmm boníssimes les amanides per l'estiu!! m'encanta l'adjectiu "salvavides" per la tonyina, molt aclaridor, haha, jo tb ho penso! i el carabassó en cru s'haurà de provar!
ResponElimina