20 de juny del 2013

Amanida verda "extra"

Ara si que si. Estem a les portes de l'estiu, dels llargs i calorosos dies que precediran les vacances però en els que nosaltres haurem d'anar a treballar. Alguns tindrem jornada intensiva, i llavors dinarem a les tantes a casa. D'altres, continuarem havent de portar el dinar a la feina. 


Però uns i altres segur que tindrem mandres de preparar grans plats cuinats (les tardes i les nits d'estiu estan per altres coses que no és cuinar!). I per això haurem de pensar en que ha arribat l'hora de les #megaamanides.

Aquesta tradicional amanida verda és una bona opció. Inclou la tonyina "salvavides", el blat de moro, i dos tocs diferents: el carbassó cru (tot un descobriment) i el cibulet.

Ingredients (x1 tàper):
enciam fulla de roure verda
1 tomàquet dur
1 llauna petita de tonyina en oli d'oliva
blat de moro
1/4 de carbassó
1/2 ceba tendra
cibulet
vinagre de Mòdena
sal

Com preparar-la:
Rentar totes les verdures. Tallar l'enciam amb les mans. Laminar el tomàquet i la ceba i posar a sobre de l'enciam (si el tomàquet no està molt ple millor talleu-lo a la feina, per evitar que l'aigua que desprèn malmeti l'enciam). Tallar el carbassó amb el pela patates en discos molt prims i afegir, i així com el blat de moro i la cibulet tallada molt petita.
A l'hora de dinar, afegiu la tonyina. Amb l'oli d'oliva de la llauna, el vinagre i la sal, amaniu al gust.

Hoy en la fiambrera: Ensalada verde extra. Léelo!
Today at the lunch boxExtra Green Salad. Read it!
Ces boîtes à lunch: Salade verte supplémentaireLisez-le!
-----------------------------------------------------------------------------------------------

3 comentaris:

  1. I de postres iogurt de la Fageda!mmmm que bo!!!
    Un dubte: les rodanxes són carbassó o cogombre?

    Gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Carbassó, carbassó. Acabo de descobrir que cru m'agrada molt. Coses que té l'estiu!!! Decobrir productes de sempre en coccions o no coccions diferents de les habituals.

      Elimina
  2. Mmm boníssimes les amanides per l'estiu!! m'encanta l'adjectiu "salvavides" per la tonyina, molt aclaridor, haha, jo tb ho penso! i el carabassó en cru s'haurà de provar!

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...