21 de juliol del 2013

Mercats 2.0: Genuinus

De moment, no compro per Internet la cistella alimentària de casa. Encara tinc el temps i les ganes d'anar amunt i avall. Jo sóc de les que vaig a comprar al mercat, al super, a la botiga de barri... A cada lloc el que més m'agrada, el que m'entra pels ulls, el que és de temporada, el que té millor preu.


Hi ha, però, un sector de la població que vol i que necessita poder comprar a través de les xarxes, el que jo (i suposo que molts altres) anomeno Mercats 2.0.

Entre les diferents possibilitats que hi ha a la xarxa trobem Genuinus

A diferencia d'altres, ofereixen cistelles compostes per fruites, verdures, carns i peixos, a les quals el client pot afegir lactis, altres productes del rebost, plats preparats, embotits, condiments i fins i tot cerveses. El client també pot variar, segons els seus gustos, els productes bàsics de la cistella, que sempre són de temporada, tot mantenint una cistella que et permet portar a terme una dieta equilibrada. Semblant però no igual a com funcionen els supermercats.

Però l'altre punt fort de Genuinus és l'origen del producte i el tracte amb el productor. Tenen especial cura en oferir aliments provinents de productors locals i artesans als quals coneixen, i amb els quals planifiquen el millor moment per a incorporar els productes a la cistella. 

Per això ens van convidar a conèixer alguns dels seus productors a l'espai de Gallecs (Vallès Occidental), un lloc on hi havia fa 50 anys el projecte de construir una gran ciutat dormitori, però finalment el projecte no es portà a terme, i s'ha mantingut com un espai rural i agrícola, majoritàriament de varietats tradicionals, com l'espelta.



Genuinus ofereix, a més, consells i receptes per organitzar els menús setmanals amb els productes de la seva cistella, que no són exclusivament eco sinó de qualitat i amb varietats tradicionals i locals.

Hoy en la fiambrera: Mercados 2.0.: Genuinus Léelo!
Today at the lunch box: 2.0. Markets: Genuinus  Read it!
Ces boîtes à lunch: Marché 2.0.: Genuinus  Lisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...