Hi ha, però, un sector de la població que vol i que necessita poder comprar a través de les xarxes, el que jo (i suposo que molts altres) anomeno Mercats 2.0.
Entre les diferents possibilitats que hi ha a la xarxa trobem Genuinus.
A diferencia d'altres, ofereixen cistelles compostes per fruites, verdures, carns i peixos, a les quals el client pot afegir lactis, altres productes del rebost, plats preparats, embotits, condiments i fins i tot cerveses. El client també pot variar, segons els seus gustos, els productes bàsics de la cistella, que sempre són de temporada, tot mantenint una cistella que et permet portar a terme una dieta equilibrada. Semblant però no igual a com funcionen els supermercats.
Però l'altre punt fort de Genuinus és l'origen del producte i el tracte amb el productor. Tenen especial cura en oferir aliments provinents de productors locals i artesans als quals coneixen, i amb els quals planifiquen el millor moment per a incorporar els productes a la cistella.
Per això ens van convidar a conèixer alguns dels seus productors a l'espai de Gallecs (Vallès Occidental), un lloc on hi havia fa 50 anys el projecte de construir una gran ciutat dormitori, però finalment el projecte no es portà a terme, i s'ha mantingut com un espai rural i agrícola, majoritàriament de varietats tradicionals, com l'espelta.
Genuinus ofereix, a més, consells i receptes per organitzar els menús setmanals amb els productes de la seva cistella, que no són exclusivament eco sinó de qualitat i amb varietats tradicionals i locals.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada