En els darrers mesos, però, també he descobert que les cremes són ideals per a portar en el tàper a la feina, sempre que tinguis un bon hermètic per a transportar-les, que si no.... ja sabem tots el que passa, oi?
Per cert, és una crema que congelada és conserva bé, encara que quan la descongelem cal remenar-la bé per a què torni a agafar la textura de crema.
...amb daus de pollastre arrebossat (nuggets) |
... amb truita de fines herbes i pastanaga |
... amb amanida de tomàquet amb pollastre amb romaní |
Ingredients:
- 1 ceba
- 3 carbassons mitjans
- 4 formatgets
- 20 g de mantega
- sal
- oli d'oliva
- aigua (o brou de verdures)
Com preparar-ho:
- Tallem la ceba a trossos, i posem en una olla amb la mantega i un raig d'oli. Deixem daurar durant 6 minuts a foc mitjà.
- Pelem el carbassó i el tallem a rodanxes.
- Quan estigui daurada la ceba afegim el carbassó. Deixem coure durant 5 minuts més.
- Cobrim d'aigua les verdures i afegim els formatgets.
- Salem al gust, i deixem coure tapat durant 20 minuts a foc mitjà-baix.
- Triturem amb la batedora.
Algunes variacions/consells:
- Si volem que sigui més espessa, podem posar-li una patata petita a coure amb la resta de verdures.
- Si no li hem posat patata i ens queda una mica líquida, podem corregir la textura afegint una mica de pure de patata hidrolitzat.
- Podem substituir un o dos formatgets per un tros de formatge blau si volem que tingui un gust més intens a formatge.
És la crema per Excel·lència! quants tuppers he omplert amb aquesta jeje, mai per això li he posat ceba, així que m'apunto la idea! Petons
ResponEliminaAmb ceba m'agrada molt. Li dóna molt bon gust. Les cremes salven molts tàpers I les oblidem sovint.
ResponEliminaEs la crema de carbassó mes bona!!! no paro de fer-la!! Gràcies per la recepta!!
ResponElimina