23 d’octubre del 2013

Crema de carbassó

He de reconèixer que jo sóc molt de cremes. Especialment per a les nits d'hivern les trobo molt encertades per anar variant la tradicional sopa de cabell d'àngel o meravella, i com qui no vol la cosa, vaig "colant" verdures en els menús familiars.



Les que més faig són les de carbassa (ja fa temps vaig publicar la recepta) i les de carbassó. Aquest darrer producte, tot i que té la seva millor temporada a la primavera, el cert és que el trobem tot l'any, i a força bon preu. Potser no vario molt dels ingredients base, però si dels anomenats "toppings": fruita seca, pernil, formatge, pa torrat... van desfilant de manera aleatòria com acompanyant silenciós però graciós de les cremes.

En els darrers mesos, però, també he descobert que les cremes són ideals per a portar en el tàper a la feina, sempre que tinguis un bon hermètic per a transportar-les, que si no.... ja sabem tots el que passa, oi?

Són un primer perfecte per a qualsevol època de l'any --a l'estiu fredes, a la primavera i a la tardor tèbies, i a l'hivern...calentes-- i per acompanyar quasi tots els segons. Us deixo imatge d'alguns dels meus menús de tàper amb crema de carbassó de primer.

Per cert, és una crema que congelada és conserva bé, encara que quan la descongelem cal remenar-la bé per a què torni a agafar la textura de crema.

...amb daus de pollastre arrebossat (nuggets)

... amb truita de fines herbes i pastanaga

... amb amanida de tomàquet amb pollastre amb romaní


Ingredients:
  • 1 ceba
  • 3 carbassons mitjans
  • 4 formatgets
  • 20 g de mantega
  • sal
  • oli d'oliva
  • aigua (o brou de verdures)
Com preparar-ho:
  • Tallem la ceba a trossos, i posem en una olla amb la mantega i un raig d'oli. Deixem daurar durant 6 minuts a foc mitjà.
  • Pelem el carbassó i el tallem a rodanxes.
  • Quan estigui daurada la ceba afegim el carbassó. Deixem coure durant 5 minuts més.
  • Cobrim d'aigua les verdures i afegim els formatgets.
  • Salem al gust, i deixem coure tapat durant 20 minuts a foc mitjà-baix.
  • Triturem amb la batedora.
Algunes variacions/consells:
  • Si volem que sigui més espessa, podem posar-li una patata petita a coure amb la resta de verdures. 
  • Si no li hem posat patata i ens queda una mica líquida, podem corregir la textura afegint una mica de pure de patata hidrolitzat.
  • Podem substituir un o dos formatgets per un tros de formatge blau si volem que tingui un gust més intens a formatge.

Hoy en la fiambrera: Crema de calabacín. Léelo!
Today in the lunchbox: Zucchini Cream. Read it!
Ces boîtes à lunch: Crème de zucchiniLisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------

3 comentaris:

  1. És la crema per Excel·lència! quants tuppers he omplert amb aquesta jeje, mai per això li he posat ceba, així que m'apunto la idea! Petons

    ResponElimina
  2. Amb ceba m'agrada molt. Li dóna molt bon gust. Les cremes salven molts tàpers I les oblidem sovint.

    ResponElimina
  3. Es la crema de carbassó mes bona!!! no paro de fer-la!! Gràcies per la recepta!!

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...