Aquest any no està essent un bon any per "caçar bolets" al bosc, i per això als mercats de barri tampoc no tenim ni grans varietats ni preus assequibles.
Tot i així, hi ha dies de sort, i vas i trobes una caixa de camagrocs que et diuen "compra'm". I el botiguer, amb ganes de tirar endavant el seu negoci i sabent que li queda menys d'una hora de venda en un tarda de dissabte, et veu la cara i et diu "Va, compra'ls. Estan magnífics! I a un preu, increïble! I per ser tu, t'ho arreglo". I tu, finalment, hi compres, i t'en vas tan contenta a casa, com si haguessis trobat aquell amagatall al bosc ple de bolets esperant-he a tu.
Una vegada a casa, és quan penses, "I ara que faig amb els camagrocs?"
Però sense cap mena de mandra, vaig decidir que per a què no es fessin malbé els passava per la paella amb oli, sal i all durant uns 10 minuts. I així, cobrint els bolets amb oli d'oliva vaig omplir un parell de pots de vidre, i en uns 30 minuts vaig tenir unes perfectes conserves (després d'omplir els pots els vaig tancar i deixar refredar cap girats).
D'aquesta manera, una tarde amb poc temps, vaig preparar-me una pasta amb sabor a tardor en menys de 10 minuts.
Ingredients:
80 g d'espirals de colors seques
1/2 ceba vermella
50 g de bacon fumat
70 g de camagrocs cuits
oli d'oliva dels camagrocs
Com preparar-ho:
Coure la pasta segons les recomanacions que us vaig explicar i el temps de cocció que indiqui el fabricant.
En paral·lel, posar en una paella una mica d'oli de la conserva de camagrocs i la ceba tallada molt petita. Deixar coure a foc mig durant 5 minuts. Afegir el bacon també tallat petit, i coure durant 3 minuts. Finalment, posar els camagrocs a la paella, i coure el conjunt un parell de minuts més.
Escórrer la pasta, i posar tota la preparació de la paella al damunt.
Comentari:
Si no teniu bolets en conserva, els podeu coure directament a la paella, només caldrà que allargueu una mica més la cocció dels bolets.
Ja tens raó que quan portes a casa uns bolets inesperats és festa grossa, hehehe :)
ResponEliminaEi! El teu tàper d'avui sí que m'agrada moltíssim!!!
ResponEliminaAquest tàper mel menjaria ara per dinar, Uff quina gana amb aquesta delícia!!!!
ResponEliminaPetons
Òscar, bolets i festa, sempre van junts, sobretot si els trobes tu al bosc, oi?
ResponEliminaMarina i Fem un mos, realment és un tàper molt senzill i molt gustós.