25 de novembre de 2013

Pollastre amb salsa de xampinyons, bacó i formatge blau

La carn a la planxa en principi no es recomana gaire de portar als tàpers, perquè sol quedar seca, però no sempre. Una salsa, sempre fa miracles, oi?



Aquest és un tàper adaptat del que va preparar l'Àngels Puntas en el primer "Taller per a tuppers" que va impartir a La Patente, i al qual em va convidar a anar. Hi vaig descobrir unes quantes coses.... s'aprèn tant en els tallers, les revistes, els llibres i els blogs!!!!

La seva proposta utilitzava cabrales en lloc de formatge blau, xampinyons frescos i no en conserva, i arròs thai, molt més aromàtic que el vaporitzat que jo he fet servir, que a més va coure al vapor. Poques diferències per un tàper que es fa en un moment, i que, segur, us farà ser l'enveja dels vostres companys.

Ah! Una altre cosa, les proporcions de la salsa és més que per un tàper, però la podeu conservar a la nevera, i serà una salsa perfecta també per condimentar uns macarrons o uns espaguetis.

Ingredients:
  • 1 filet de pit de pollastre (120 g)
  • 80 g d'arròs
  • 1 dent d'all
Per fer la salsa:
  • 25 g de formatge blau
  • 1 llauna de xampinyons laminats
  • 200 ml de nata per cuinar (35% MG)
  • 50 g de bacon
  • sal
  • pebre
  • oli d'oliva
  • cibulet
Com preparar-ho:
  • En una paella, saltem els xampinyons amb una mica d'oli. Afegim el bacon tallat a daus petits i també daurem. Incorporem la nata i fem que bulli. Baixem una mica el foc, i posem el formatge, i remenant fem que es desfaci. Apaguem el foc i reservem.
  • En paral·lel, coem el filet de pollastre a la planxa amb foc viu, per a què es dauri per fora però no es cogui molt per dins, sinó quedarà molt eixut.
  • Posem una mica de salsa per sobre de la carn, afegim la cibulet trinxada i deixem que cogui tot junt a la paella 3 o 4 minuts, i ja el podem posar al tàper.
  • Bullim l'arròs seguint les instruccions del fabricant. Escorrem i reservem.
  • En una paella, posem la dent d'all laminada amb una mica d'oli calent. Afegim l'arròs i el saltem lleugerament, i també el posem al tàper. 
Hoy en la fiambrera: Pollo con salsa de champiñones, beicon i queso azul. Léelo!
Today at the lunch boxChicken with mushroom sauce, blue cheese & bacon. Read it!
Ces boîtes à lunch: Poulet avec sauce aux champignons, fromage bleu et lard. Lisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------

2 comentaris:

  1. Molt complert, Marga! Ens veiem demà, oi?

    ResponElimina
  2. ep! què bo aquest tàper :) és un dels meus preferits..molt bona la adaptació, tot i jo que jo sóc de formatges forts i el faig amb cabrales. Que vagi de gust!

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...