Aquest és un tàper adaptat del que va preparar l'Àngels Puntas en el primer "Taller per a tuppers" que va impartir a La Patente, i al qual em va convidar a anar. Hi vaig descobrir unes quantes coses.... s'aprèn tant en els tallers, les revistes, els llibres i els blogs!!!!
La seva proposta utilitzava cabrales en lloc de formatge blau, xampinyons frescos i no en conserva, i arròs thai, molt més aromàtic que el vaporitzat que jo he fet servir, que a més va coure al vapor. Poques diferències per un tàper que es fa en un moment, i que, segur, us farà ser l'enveja dels vostres companys.
Ah! Una altre cosa, les proporcions de la salsa és més que per un tàper, però la podeu conservar a la nevera, i serà una salsa perfecta també per condimentar uns macarrons o uns espaguetis.
Ingredients:
- 1 filet de pit de pollastre (120 g)
- 80 g d'arròs
- 1 dent d'all
- 25 g de formatge blau
- 1 llauna de xampinyons laminats
- 200 ml de nata per cuinar (35% MG)
- 50 g de bacon
- sal
- pebre
- oli d'oliva
- cibulet
- En una paella, saltem els xampinyons amb una mica d'oli. Afegim el bacon tallat a daus petits i també daurem. Incorporem la nata i fem que bulli. Baixem una mica el foc, i posem el formatge, i remenant fem que es desfaci. Apaguem el foc i reservem.
- En paral·lel, coem el filet de pollastre a la planxa amb foc viu, per a què es dauri per fora però no es cogui molt per dins, sinó quedarà molt eixut.
- Posem una mica de salsa per sobre de la carn, afegim la cibulet trinxada i deixem que cogui tot junt a la paella 3 o 4 minuts, i ja el podem posar al tàper.
- Bullim l'arròs seguint les instruccions del fabricant. Escorrem i reservem.
- En una paella, posem la dent d'all laminada amb una mica d'oli calent. Afegim l'arròs i el saltem lleugerament, i també el posem al tàper.
Today at the lunch box: Chicken with mushroom sauce, blue cheese & bacon. Read it!
Ces boîtes à lunch: Poulet avec sauce aux champignons, fromage bleu et lard. Lisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------
Molt complert, Marga! Ens veiem demà, oi?
ResponEliminaep! què bo aquest tàper :) és un dels meus preferits..molt bona la adaptació, tot i jo que jo sóc de formatges forts i el faig amb cabrales. Que vagi de gust!
ResponElimina