I dic carmanyolera perquè s'associa sense cap mena de dubte a les carmanyoles dels excursionistes de tots els temps. La truita de patates i la carn arrebossada ha estat, i és, el menú per excel·lència de les excursions.
I rescatant aquesta tradició, potser els que ens emportem el dinar a la feina, hauríem de recordar més sovint que la truita sola o barrejada amb qualsevol altre ingredient és un dels tàpers perfectes per emportar-nos: saludable, nutritiu i ràpid de cuinar.
A més, la proposta d'avui utilitza un dels productes de temporada, els porros, que a més tenen un preu superassequible.
Què més podem demanar!!!
Ingredients:
1 porro
50 g de gambes pelades i descongelades
2 ous grans
oli
sal
Com preparar-ho:
Descartar la part verda del porro (però no la llenceu que us servirà per a fer brous de carn, pollastre, verdures o peix). Netegeu-hi bé la sorra que pugui portar. Talleu a rodanxes primes.
En una paella, poseu un raig d'oli. Quan estigui calent, afegiu el porro i saleu. Deixeu que es cogui suaument.
Quan estigui quasi cuit, afegiu les gambes escorregudes i coeu durant un parell de minuts.
Paral·lelament, bateu els ous i saleu.
Afegiu el que hi ha a la paella, remeneu, aboqueu-ho en la mateixa paella (per aprofitar les restes de sabor que quedi) i coeu la truita.
Acompanyeu la truita amb una mica d'amanida o una crema o sopa de primer!
Hoy en la fiambrera:Tortilla de puerros y gambas. Léelo!
Today at the lunch box: Omelette with leeks and prawns. Read it!
Ces boîtes à lunch: Poireaux et crevettes Omelette. Lisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------
Mira que n`es de bona la truita de gambes, però no l’he provat amb porros, això s’ha de provar molt aviat
ResponEliminaPetons
Doncs proba-la. Què bones són les truites! Poden ser de tot.
Elimina