5 de març de 2014

Amanida d'hivern amb cigró menut

Aquests dies estic notant un canvi en la llum del sol que veig des de la meva oficina. Són unes llums més clares, més brillants i que, malgrat el fred i vent que les acompanya, ens indiquen que estem apropant-nos a la primavera.


Deu ser per això, que em comencen a venir de gust les amanides. Però deu ser també que tinc menys temps, i sobretot menys ganes, per cuinar els meus tàpers (així que les amanides ja van bé) perquè porto uns dies que el cap no para de barrinar --diversos (per no dir molts) apunts al blog que ronden però que no es materialitzen i que van fent un tap, mil idees per omplir els tàpers, un congrés a les portes, etc.--, i a més, el dia a dia (casa-feina-casa + un no parar d'anar amunt i avall per petites coses).

Aquest cop, he triat una amanida de cigrons. Diumenge vaig coure mig quilo de cigrons menuts de Gallecs, que fa corrien per casa d'ençà que vam anar a descobrir el projecte Genuinus i els seus productors a aquest parc agrari del Vallès. D'aquesta cocció n'he guardat quasi la meitat per una propera vegada, n'he fet humus, n'he fet estofats i n'he utilitzat per aquesta amanida. Ha donat de si 500 g de cigrons secs, oi?



Jo reconec que no era una amant dels cigrons, perquè els que havia tastat se'm feien massa farinosos a la boca, i l'única manera de menjar-me'ls era en humus o dins una crema. Però noi aquests! Deliciosos i perfectes per fer en amanida i guisats. Després de coure 45 minuts s'han mantingut petits i durs, i amb la pell, molt fina, ben arrapada al cigró. Ara ja puc dir que m'agraden els cigrons menuts!

Ingredients (x1 tàper):

  • 50 g d'escarola, canonges i radicchio
  • 75 g de cigrons menuts cuits
  • 1/2 llauna de tonyina
  • 1/4 pebrot verd
  • 4 tomàquets cirerols
  • sal
  • curri
  • oli
  • vinagre balsàmic de Mòdena

Com preparar-ho:

  • Sobre la barreja d'escarola, canonges i radicchio (totes les verdures netes i tallades és millor que les porteu separades de la resta d'ingredients), posem els cigrons, el pebrot tallat en rodanxes fines, la tonyina i els cirerols partits per la meitat. 
  • Condimentem al gust en el moment de menjar amb una mica de curri, sal, oli i vinagre (també podeu portar la barreja feta de casa amb proporcions segons el vostre gust).

Hoy en la fiambrera: Ensalada de invierno con garbanzos pequeños Léelo!
Today at the lunch boxWinter salad with small chickpeas  Read it!
Ces boîtes à lunch: Salade d'hiver avec les petits pois chiches Lisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------

Cap comentari:

Publica un comentari

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...