I la veritat, aquesta ha triomfat de totes, totes (fins i tot dues companyes de feina n'han pogut gaudir i m'han dit el mateix que els de casa: boníssima!!!).
M'encanta fer melmelades (malgrat que no ho practico tant com m'agradaria ni tampoc tinc lloc per a conservar un nombre important de pots en bones condicions), però encara més m'encanta de fer-les lluir alguns dies a sobre dels iogurts que em porto a la feina (i, si ho acompanyo d'uns cereals integrals, pot ser un esmorzar ben xulo a la feina). És una bona opció per a donar-nos un caprici de tant en tant a les postres a l'hora de dinar de tàper.
Us animo a preparar-la, veureu que no porta gaire feina i la gaudireu molt.
Ingredients:
- 1.750 g de maduixes
- 1.000 g de sucre blanc
- 200 g de sucre moré
- 1 llimona
Com preparar-ho:
- Netegem les maduixes sota l'aixeta, però amb el peduncle.
- Una vegada netes, traiem el peduncle, les tallem i les posem en una olla gran.
- Afegim el sucre i el suc de la llimona.
- Deixem macerar durant 2 hores.
- Passat aquest temps, courem a foc mig alt durant uns 40 minuts, remenant de tant en tant.
- Al final, triturem i aboquem en els pots de vidre prèviament escaldats.
- Tapem en calent i deixem refredar els pots girats cap avall amb la tapa fent de base.
Quants pots de melmelada surten d'aquestes maduixes?
ResponEliminaDolors, depén del tamany dels pots. Jo vaig omplir 4 pots de vidre reaprofitats de les melmelades comprades (d'aquells mitjanets).
EliminaSempre va bé tenir-ne al rebost, de melmelada de maduixes, va bé amb molts plats!
ResponEliminaSi, si, Marina. M'encanta fer-ne, i també les fem servir per contraposar el gust dels formatges.. però encara no hem anat més enllà a casa en la seva utilització amb carns o similars.
EliminaVaig tenir el plaer de tastar-la. Magnífica! Tenia una textura immillorable. Va ser una temptació d'uns quants esmorzars de cap de setmana relaxats, gaudint del color vermell contrastant damunt la mantega!
ResponElimina