L'albergínia farcida és un plat típic de totes les cuines mediterrànies. Originària de l'Índia, van ser els àrabs que la van introduir a la península Ibèrica, i els sefardites van fer d'aquest vegetal un dels productes estrella de la seva cuina.
De farciments, en trobem molts, i és un plat que va molt bé per emportar-nos en els nostres tàpers, perquè aguanta molt bé tenir-les preparades i menjar-les hores després. Inclús les podem congelar, i menjar dies més tard. No sé per què, però és un menjar que associo al temps d'estiu.
Ingredients (x2 tàpers):
2 albergínies
200 g de carn picada de porc
1/2 ceba
1/2 pebrot vermell
1 cullerada de cafè de canyella
1 cullerada de cafè d'orenga
50 ml de mistela
sal
pebre
75 g de formatge emmental
Com preparar-ho:
Tallem les albergínies per la meitat i fem incisions en la seva polpa. Les quatre meitats les posem en un estoig de coure al vapor al microones i les coem, amb la cara partida de les albergínies cara avall, durant 12 minuts a potència màxima.
Deixem refredar i buidem les albergínies. Reservem la polpa trinxada.
En una paella amb una mica d'oli, daurem la ceba trinxada molt petita durant 5 minuts. Afegim la carn picada de porc i daurem 5 minuts més. Amb ajuda d'una espàtula anem trencant la carn per a què quedi ben petita.
Afegim els pebrots també trinxats petits en la paella i la polpa tallada de les albergínies, i coem durant uns 5 minuts més.
Salem i afegim les espècies i la mistela. Ho coem tot junt durant 2 o 3 minuts més.
Farcim les meitats de les albergínies i les cobrim amb el formatge ratllat.
Les podem gratinar al forn convencional o al microones, i també podem escalfar-les en el moment de menjar en el microones i el formatge no estarà gratinat sinó desfet.
Hoy en la fiambrera: Berenjena rellena a la griega. Léelo!
Today at the lunch box: Stuffed eggplant to the Greek. Read it!
Ces boîtes à lunch: Aubergines farcies à la grecque. Lisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------
Avui trobo que el teu tàper fa més bona pinta que altres dies. M'encanten les albergínies, així farcides han de ser delicioses!
ResponEliminaJa m'agradaria tenir aquest taper avui...! m'encanten i fan molt bona pinta!!
ResponEliminaMarina / Teresa, són molt fàcils de fer, i de ben segur que aviat estaran també als vostres tàpers!!! ;)
ResponElimina