28 de novembre del 2014

Crema de llenties a l'aroma de comí

Una vegada més estem en mig del Gran Recapte d'Aliments, i de nou, nombrosos blogs (Blogs contra la fam) volem col·laborar amb aquesta iniciativa a través de Blogs contra la fam, per a difondre la tasca que es fa des del Banc d'Aliments i les necessitats que tenen.

La difusió, la col·laboració com a voluntari esporàdic o habitual i la donació d'aliments són els tres pilars sobre els quals s'assenta el Banc, una entitat "bancària" que gestiona aliments en lloc de diners i, que com he sentit més d'una vegada dir als gestors, voldria "perdre clients" enlloc de tenir-ne més. Però està clar, que la situació econòmica en la qual vivim no ho facilita, i per tant, la seva existència és encara imprescindible per a solucionar la fam de molta gent.

Com cada any hi ha necessitat de fer un gran rebost de productes alimentaris bàsics, com llegums, cereals, pasta, sucre i oli, però també hi falta la part de proteïnes que requereix una alimentació saludable. Com que el producte fresc és de més difícil gestió i sobretot, no té llarga duració, cal fer una bona recollida de conserves de peix i carn.



I encara que només queda demà per a portar aliments, també podem fer de voluntari al llarg dels quinze dies després de la recollida per a classificar els aliments recollits. Totes les mans són necessàries!

La recepta que proposo és un tàper ben saludable, econòmic, perfecte per a fer passar el fred i que, a més, ens permet reaprofitar unes llenties guisades (o un pot de llenties cuites) i presentar-les amb una altra preparació. També és una manera de fer servir brous industrials més enllà de les sopes.

Ingredients:

  • 500 g de llenties guisades
  • 1/2 l de brou de pollastre o de verdures
  • 80 g d'arròs rodó
  • 2 cullerades de ceba sofregida
  • sal
  • oli
  • 1 cullerada de cafè de comí
  • 1/2 cullerada de cafè de jenjibre molt

Com preparar-ho:

  • En una olla, posem una mica d'oli, i afegim la ceba. 
  • Fem un parell de voltes i afegim les llenties cuites (si són llenties de pot, les rentem primer), l'arròs i el brou. 
  • Condimentem amb la sal, el comí i el jenjibre i deixem coure durant 20 minuts. 
  • Ho trinxem amb el minipimer i ho colem amb un xino (per a evitar textura de les pellofes de les llenties, però si no ens molesten, no cal fer aquest pas).

Hoy en la fiambrera: Crema de lentejas al aroma de cominoLéelo!
Today at the lunch boxCream of lentils flavored with cumin. Read it!
Ces boîtes à lunch: Crème de lentilles parfumée au cuminLisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...