3 d’octubre del 2015

Salsa romesco... senzilla, suau i ràpida

Fins fa poc, sempre comprava la salsa romesco, una de les salses tradicionals catalanes. Bona, això si.



No volia posar-me a escalivar els tomàquets i els alls, remullar les nyores, etc., tal com diu la recepta tradicional. Massa estona per una salsa! I com que la comprava, no la feia servir gaire.

Però fa un temps, va caure a les meves mans un pot de carn de nyora de Conserves Ferrer. "És un bon producte. No té conservants. Només carn de nyora, però Què en faig jo d'això? No sé com fer-ho servir!" feia dies que anava pensant. L'únic que em venia al cap era la salsa romesco, però escalivar els tomàquets i els alls em seguia fent mandra.




Fins que em vaig decidir, canviaria l'escalivat tradicional a foc o forn per la versió ràpida que ja faig amb pebrots i albergínies de coure'ls al microones dins d'un estoig de vapor (no sé per què vaig trigar tant a tenir la idea?).

I dit i fet. Escalivats en pocs minuts, la salsa es fa en un moment. Segur que li falta la intensitat de la brasa, però queda una salsa suau perfecte per a peixos i verdures, i per deixar de banda la sempre present maionesa, que a més, si és feta a casa no és aconsellable portar-la en el tàper cap a la feina. 

Un consell més, si els alls que posem, o una part, són confitats en oli, guanyem en sabor i, si no ens agraden menjar-nos-els, és una bona manera de reaprofitar-los (d'alguna altra preparació).

A partir d'ara, a fer-la a casa!

Ingredients:
  • 3 tomàquets mitjans
  • 12-15 dents d'all (si posem més, més intensa és la salsa)
  • 2 cullerades de cafè de carn de nyora
  • 200 ml d'oli d'oliva verge extra
  • 3 llesques de pa fregit
  • 50 g d'avellanes torrades
  • 1 cullerada de vinagre suau
  • sal
Com preparar-ho:
  • Coem al microones en un estoig de vapor els tomàquets i els alls, amb pell, durant 10 min a 700 WV.
  • Deixem refredar, i pelem tomàquets i alls.
  • En una batedora posem tots els ingredients, excepte l'oli i sal.
  • Batem mentre afegim l'oli a poc a poc fins que quedi una salsa de textura fina però en la qual es pugui trobar la fruita seca (si a mesura que afegim l'oli ja ens agrada la textura i el gust, podem posar una mica menys d'oli).
  • Salem al gust.
Consells:
  • El que surt és per més d'una menjada!
  • Podem substituir les avellanes per ametlles torrades.
  • Si queda una salsa espesa, podem afegir una mica del líquid de coure els tomàquets.
  • Si comprem les nyores, en necessitarem unes 5, que haurem de posar en remull durant un parell d'hores. Després les obrirem i amb ajuda d'una cullereta rasparem la carn interior.
  • En cas de no tenir tomàquets a casa, podem fer una petita trampa: fer servir sofregit de tomàquet enlloc de tomàquets naturals. Posarem unes 4 o 5 cullerades de sofregit en el moment de triturar tots els ingredients.
Hoy en la fiambrera: Salsa de tomates y pimientos rojos secosLéelo!
Today at the lunch boxTomato sauce with red chili peppers. Read it!
Ces boîtes à lunch: Sauce tomate avec des piments rougesLisez-le!
-------------------------------------------------------------------------------------------------

2 comentaris:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...