I per a fer-les encara més variades, crec que és important que no només variem en els ingredients que la formen sinó en els condiments per amanir-les. Condiments, que d'altra banda, no són ni molt menys exclusius de totes les "enciamades" (he buscat al diccionari i existeix aquesta paraula). És per això, que aquest 2016 m'he fet el propòsit de descobrir, preparar i compartir noves maneres de condimentar les meves amanides, verdures, carns i peixos.
I com no podia ser d'una altra manera, i tenint en compte que a casa som uns consumidors compulsius de mandarines i taronges directes de productor (aquí us explico a qui li compro), doncs el primer oli que he volgut preparar és un de mandarina. És tan fàcil preparar olis de gustos que aviat en faré més!
I a més, poden ser un regalet ben xulo perquè fem nosaltres mateixos: comprem una ampolla boniqueta, fem l'oli i el regalem. Et voilà! Un regal pels amics o per aquella mama que de tant en tant ens "regala" uns tàpers que ens van de meravella per emportar-nos.
I a més, poden ser un regalet ben xulo perquè fem nosaltres mateixos: comprem una ampolla boniqueta, fem l'oli i el regalem. Et voilà! Un regal pels amics o per aquella mama que de tant en tant ens "regala" uns tàpers que ens van de meravella per emportar-nos.
Ingredients:
- 250 ml d'oli d'oliva verge extra
- 1 mandarina
- 6 bris de safrà
Com ho preparem:
- Netegem la mandarina.
- Amb un pela patates pelem la pell de la mandarina evitant agafar el blanc.
- Netegem tot el blanc de la mandarina, i la tallem a rodanxes.
- La cobrim amb l'oli, i ho deixem macerar uns 30 minuts.
- Passem l'oli a una ampolla de vidre i afegim la pell de la mandarina que hem tallat i els bris de safrà.
- Tapem l'ampolla i deixem macerar 15 dies com a mínim abans de fer-lo servir.
Consells:
- Podem fer servir la mandarina que hem macerat amb oli en una amanida que ens mengem a casa de manera immediata, perquè l'oli que queda en la mandarina estovaria l'enciam.
- Com més temps passi, més gust tindrà l'oli.
- No ho he provat, però segur que es pot fer amb taronja.
- Emportem-nos l'oli en un setril de viatge.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada