17 de gener del 2016

Oli aromàtic de mandarina i safrà

Les amanides són el recurs més fàcil que tenim els que ens hem d'emportar els tàpers a la feina cada dia, el que no impedeix que siguin apetitoses, saludables, atractives, fàcils de menjar, una bona manera de reaprofitament i variades.




I per a fer-les encara més variades, crec que és important que no només variem en els ingredients que la formen sinó en els condiments per amanir-les. Condiments, que d'altra banda, no són ni molt menys exclusius de totes les "enciamades" (he buscat al diccionari i existeix aquesta paraula). És per això, que aquest 2016 m'he fet el propòsit de descobrir, preparar i compartir noves maneres de condimentar les meves amanides, verdures, carns i peixos.

I com no podia ser d'una altra manera, i tenint en compte que a casa som uns consumidors compulsius de mandarines i taronges directes de productor (aquí us explico a qui li compro), doncs el primer oli que he volgut preparar és un de mandarina. És tan fàcil preparar olis de gustos que aviat en faré més! 

I a més, poden ser un regalet ben xulo perquè fem nosaltres mateixos: comprem una ampolla boniqueta, fem l'oli i el regalem. Et voilà! Un regal pels amics o per aquella mama que de tant en tant ens "regala" uns tàpers que ens van de meravella per emportar-nos.

Ingredients:

  • 250 ml d'oli d'oliva verge extra
  • 1 mandarina
  • 6 bris de safrà
Com ho preparem:

  • Netegem la mandarina.
  • Amb un pela patates pelem la pell de la mandarina evitant agafar el blanc.
  • Netegem tot el blanc de la mandarina, i la tallem a rodanxes.
  • La cobrim amb l'oli, i ho deixem macerar uns 30 minuts.
  • Passem l'oli a una ampolla de vidre i afegim la pell de la mandarina que hem tallat i els bris de safrà.
  • Tapem l'ampolla i deixem macerar 15 dies com a mínim abans de fer-lo servir.
Consells:

  • Podem fer servir la mandarina que hem macerat amb oli en una amanida que ens mengem a casa de manera immediata, perquè l'oli que queda en la mandarina estovaria l'enciam.
  • Com més temps passi, més gust tindrà l'oli.
  • No ho he provat, però segur que es pot fer amb taronja.
  • Emportem-nos l'oli en un setril de viatge.
Hoy en la fiambrera: Aceite aromático de mandarina y azafrán. Léelo!
Today at the lunch boxAromatic tangerine and saffron oil. Read it!
Ces boîtes à lunch: L'huile aromatique de tangerine et carthameLisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------ 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...