A casa ens encanta la sobrassada, pel seu gust intens, i més d'una vegada és la protagonista de les carmanyoles que m'emporto a la feina, com els macarrons de carnestoltes o el que jo he anomenat refregit mallorquí de mongeta verda.
Com ara estic en aquesta fase d'olis, he provat de fer un de ben fàcil: oli de sobrassada. El resultat ha estat ben satisfactori, i és perfecte per donar vida a les verdures.
Aquest cop me l'he emportat a la feina, i l'he fet servir per a condimentar uns espàrrecs de marge. Més fàcil impossible, oi?
Ingredients:
- 1 manat d'espàrrecs de marge gruixuts
- 30 ml d'oli d'oliva extra verge
- 1 tall prim de sobrassada IGP Mallorca
- Netegem els espàrrecs, traient la part més dura.
- En una paella, saltem els espàrrecs a foc viu amb una mica d'oli durant 5-7 minuts (han de quedar una mica durs perquè els hem de reescalfar l'endemà).
- Guardem en el tàper, tot deixant refredar abans de tapar.
- Per fer l'oli, esmicolem la sobrassada i la barregem amb l'oli amb una forquilla, fent que quedi petits trossos de sobrassada.
- Posem en un pot petit de vidre i tapem.
- Per menjar els espàrrecs els escalfem 1 minut al microones tapats i condimentem amb un parell de cullerades d'oli de sobrassada.
La quantitat d'oli que fem és per més d'una vegada, guardat en el pot de vidre no es fa malbé.
Hoy en la fiambrera: Espárragos trigueros con aceite de sobrasada. Léelo!
Today in the lunchbox: Asparagus with sobrasada's oil. Read it!
Ces boîtes à lunch: Asperges avec huile de sobrasada. Lisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------
Qué bo! M'agrada! Moltes graciès per participar, sort i un petonàs
ResponEliminaAmb un ingredient com la sobrassada els espàrrecs han de quedar molt bons i es una manera de variar els àpats.
ResponEliminaSort al concurs!!
Petons.
Moltisimas gràcies! aquestas receptas son las que m'agradan, molta sort !!!
ResponEliminapetons
Bon dia,
ResponEliminaPodrien elaborar amb mes profunditat com fer un oli de sobrassada?
Pregunta molt basica pero m'agradaria saber-ho.
Moltes gracies
Bon dia. L'oli de sobrassada que jo proposo no té més secret que el mateix que explicava a la recepta, perquè és una mescla de sobrassada i oli. Per això, cal esmicolar la sobrassada el més petit possible, i barrejar-la amb l'oli amb una forquilla i emulsionar-ho tot amb una forquilla o en un pot de vidre tancat.
EliminaAnimat a provar-ho. No té més.
Salut i tàpers!