21 de maig del 2016

Festa de la cirera de Ceret

El mes de maig ens porta a la taula les cireres, i per això en moltes de les localitats productores en fa fira (en aquest escrit en cito les principals fires dedicades a la cirera, les dates, comproveu-les per Internet perquè d'any a any canvien), on es pot comprar cireres directes de productor.



Una d'aquestes localitats és Ceret, al Vallespir. Durant tot un cap de setmana de la segona quinzena de maig la vila celebra la "Fete de la cerise - Ceret de Bandes", i es converteix en la capital de la cirera i de les bandes de música de la Catalunya del Nord.

El conreu de la cirera en aquesta zona francesa és de fa uns 150 anys, i actualment la quinzena de productors recullen unes 1.200 tones anuals.

Al capdamunt d'un turó al costat del Tec hi ha la vila medieval de Ceret, i al voltant de la muralla que la tanca se situen el mercat dels productors de cireres i d'altres gormanderies i els artesans i artistes, els productes dels quals sempre tenen alguna referència a la protagonista de la fira. També els restaurants ofereixen menús amb cireres com a ingredient principal de les receptes.

Tot el soroll i festivitat que suposa de per si el mercat, queda eclipsat pel pas de les bandes de música convidades, i que van passejant pel mercat, carrers i racons de Ceret, tot tocant la seva música. Tot un espectacle, com el que és veure i participar en el concurs de llançament de pinyols de cirera (guanya un cirerer i lots de cireres qui escup el pinyol més lluny).



A més a més, a la vila es pot visitar l'interessant Museu d'Art Modern, amb obres de Picasso, Gris, Chagall, Matisse, Miró, Tàpies, etc., les esglésies de Ceret i el pont del Diable (segle XIV) sobre el Tec.

Amb la família vam visitar la fira l'any 2015, i en guardem un molt bon record, tot i que no vam guanyar el concurs de llaçament de pinyols.

Hoy en la fiambrera: Fiesta de la cereza de CeretLéelo!
Today in the lunchboxCeret's Cherry Festival. Read it!
Ces boîtes à lunch: Fete de la CeriseLisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------

1 comentari:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...