Les cremes són un bon recurs, sempre que tinguem una carmanyola hermètica, molt hermètica, o un bon pot de vidre que tanqui perfectament. Però també són una bona manera d'aprofitar restes de verdures que tinguem per la nevera o de bolets una mica tocadets. Perquè nosaltres #somgentdeprofit!
Veieu com estaven els meus xampinyons! |
La veritat és que a casa sempre tinc algun tipus de pols de bolets secs (ceps, moixernons, etc.). No són econòmics (jo els compro a fires), però amb poc donen molt de sabor i intensifiquen el color, i són un bon recurs per a afegir a guisats de carn, o com en aquest cas, a les cremes.
Ingredients:
- 2 safates de xampinyons
- 2 cebes
- 2 dents d'all
- 1 fulla de llorer
- 1 cullerada de cafè de pols de ceps (Boletus edulis)
- sal
- oli
- 1 cullerada de mantega
- aigua (aprox. uns 750 ml en total)
Com preparar-ho:
- En una cassola, sofregim les cebes tallades en rodanxes en l'oli i la mantega durant 10 minuts a foc mitjà.
- Afegim l'all i la fulla de llorer.
- Incorporem els xampinyons nets i tallats en quarts.
- Deixem que alliberin l'aigua dels bolets.
- Condimentem amb la pols de ceps, i cobrim amb aigua.
- Deixem coure tapat a foc mitjà durant 20 minuts.
- Triturem tot, i afegim aigua fins a aconseguir la densitat desitjada.
Hoy en la fiambrera: Crema de setas. Léelo!
Today at the lunch box: Mushroom Soup. Read it!
Ces boîtes à lunch: Soupe aux champignons. Lisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada