Reconec, però, que la crema de carbassó i la vichissoise de sempre ja em començaven a avorrir, així que he començat a portar variacions i innovacions.
Una d'aquestes cremes noves ha estat aquesta de carbassa i puerro, una proposta inspirada en la "Crema de carbassa amb moniato" que Sílvia Abril, si l'actriu i finalista de MasterchefCelebrity2, té publicada en el seu llibre Com a mi m'agrada. Les meves receptes saludables per a ser feliç, que editorial Columna va treure al mercat abans de l'estiu.
En el llibre, l'autora presenta a través d'una seixantena de receptes la seva filosofia de vida i d'alimentació. Una alimentació sobre la qual va aprenent des de fa ja alguns anys dia a dia, canviant hàbits i introduint nous productes i combinacions, tot plegat per a que sigui més saludable i beneficiosa per a ella i els seus.
Entre les receptes del llibre, que s'agrupen per estacions, podem trobar des d'una amanida de flors i verduretes a un steak tartare planxat, passant per un estofat d'azukis amb carbassa, una hamburguesa de bròcoli, uns porros a la planxa amb allioli de codony o conill de la Cústodia. Per descomptat, juntament amb altres cremes, també hi ha la crema de carbassa i moniato, en la que dic que m'he inspirat, perquè en la de la Sílvia no hi havia el porro que jo he posat, i en lloc de les espècies de tayín ella només feia servir cúrcuma.
Us he de confessar que vaig triar aquesta pel seu color ataronjat, ideal per donar vida a la tardor, i pel fet d'utilitzar moniato un producte que fins ara té molt poca presència a casa meva.
Us recomano que passegeu per aquest llibre tan visual, amb unes fotos espectaculars de la Sílvia i dels seus plats, i que transmet que el menjar és una font de vida --en el seu sentit més extens-- que hem de saber aprofitar.
Ingredients:
- ½ carbassa violin
- 1 porro
- 1 moniato petit
- 200 ml de brou de verdures
- pebre negre
- 1 cullerada de tayin amb cúrcuma
- 1 raig d'oli d'oliva verge extra
- Tallem el porro, el moniato i la carabassa en daus i rodanxes.
- En una olla posem l'oli i sofregim lleugerament el porro.
- Hi afegim la carbassa i el moniato i deixem que també agafin color.
- Incorporem el brou de verdures i condimentem amb pebre negre, al gust, i el tayin.
- Deixem coure tapat uns 15 minuts.
- Triturem, i rectifiquem les espècies al nostre gust, i si cal també, afegim una mica més de brou per ajustar-lo a la textura que més ens agradi.
- Podem incorporar a la crema uns llagostins a la planxa.
Hoy en la fiambrera: Crema de la calabaza con puerro y boniato. Léelo!
Molt bon dia...que es el Tayim..??
ResponEliminaOn ho puc trovar..??
Moltes gràcies..!!