![]() |
Cigrons amb espinacs, condimentats amb oli, pebre vermell i sèsam |
He fet servir una carmanyola termo de la marca Valira, i confesso que m'ha agradat el resultat. Cada dia he pogut menjar calent, amb variacions de temperatura segons hagués seguit les indicacions del fabricant més o menys al peu de la lletra.
Tots els dies he omplert la meva carmanyola a les 7 del matí, i he menjat el que portava entre la 1 i les 2 del migdia. I tal com van poder comprovar també les companyes de feina, el menjar estava calent quan obria la carmanyola termo.
Per aconseguir-ho només cal seguir quatre passes:
a) escalfar la carmanyola termo amb aigua calenta durant uns 20 o 30 minuts.
b) que l'aigua calenta ompli la carmanyola.
c) tapar la carmanyola termo
d) posar el menjar molt calent en els recipients.
Pots semblar que siguin moltes coses a fer, però la veritat és que es pot anar fent mentre vas fent abans de marxar. Jo, per exemple, deixo la carmanyola amb aigua calenta (escalfada 2 o tres minuts al microones) mentre em dutxo, vesteixo i esmorzo, i li poso el menjar calent uns minuts abans de sortir per la porta.
![]() |
Llenties de l'avi |
I com s'aconsegueix això? Doncs perquè és d'acer inoxidable
Hi ha un parell de coses a saber, però que no li treuen funcionalitat a aquesta solució per a menjar calent quan no tens microones que fer servir. La carmanyola termo que tinc és de 700 ml, i té dos recipients interiors (un de 500 ml i altre de 300 ml) per posar el menjar, i que et permeten de poder portar dues preparacions diferents perquè un dels recipients encaixa dins de l'altre. Tanmateix, crec que queda una mica just les mides dels dos pots per a portar un primer i un segon. Suposo, que la carmanyola termo d'1 litre, en aquest sentit és més adequada. L'altre però que li posaria és que només el pot més petit encaixa en el gran, i com que només hi ha una tapa, el pot petit toca el menjar que hagis posat en l'altre.
![]() |
Crema de porros amb formatge blau i hamburguesa amb ceba caramelitzada |
Puc dir per la meva experiència, que quan hagi de menjar a fora calent i no tingui amb què reescalfar, no dubtaré en fer servir aquesta carmanyola termo.
Hoy en la fiambrera: Una fiambrera termo, una opción para comer caliente en invierno. Léelo!
Thanks for sharing this blog, I really like it..
ResponElimina