7 de gener de 2018

Una carmanyola termo, una opció per menjar calent a l'hivern

Amb el fred, i arran dels comentaris i preguntes de més d'una persona sobre tàpers per menjar sense escalfar perquè no tenen microones a la feina, he volgut provar un dels tàpers que hi ha disponible al mercat, i que poden solucionar a molts el menjar calent, les carmanyoles termo. 
Cigrons amb espinacs, condimentats amb oli, pebre vermell i sèsam
Jo sóc de les que tinc la sort de tenir microones a la feina, però, així i tot, durant una setmana he fet servir una carmanyola termo per veure que tal funciona, abans de recomanar-la.

He fet servir una carmanyola termo de la marca Valira, i confesso que m'ha agradat el resultat. Cada dia he pogut menjar calent, amb variacions de temperatura segons hagués seguit les indicacions del fabricant més o menys al peu de la lletra.Tots els dies he omplert la meva carmanyola a les 7 del matí, i he menjat el que portava entre la 1 i les 2 del migdia. I tal com van poder comprovar també les companyes de feina, el menjar estava calent quan obria la carmanyola termo.

Per aconseguir-ho només cal seguir quatre passes:

a) escalfar la carmanyola termo amb aigua calenta durant uns 20 o 30 minuts.

b) que l'aigua calenta ompli la carmanyola.

c) tapar la carmanyola termo

d) posar el menjar molt calent en els recipients.

Pots semblar que siguin moltes coses a fer, però la veritat és que es pot anar fent mentre vas fent abans de marxar. Jo, per exemple, deixo la carmanyola amb aigua calenta (escalfada 2 o tres minuts al microones) mentre em dutxo, vesteixo i esmorzo, i li poso el menjar calent uns minuts abans de sortir per la porta.
Llenties de l'avi
I ja està, el menjar arriba calent o tebi, segons la temperatura de l'aigua amb què hem escalfat el termo i el temps que l'hem deixat. També és veritat, que si el menjar posem és caldós, l'escalfor també aguanta més i millor fins a l'hora de dinar.

I com s'aconsegueix això? Doncs perquè és d'acer inoxidable

Hi ha un parell de coses a saber, però que no li treuen funcionalitat a aquesta solució per a menjar calent quan no tens microones que fer servir. La carmanyola termo que tinc és de 700 ml, i té dos recipients interiors (un de 500 ml i altre de 300 ml) per posar el menjar, i que et permeten de poder portar dues preparacions diferents perquè un dels recipients encaixa dins de l'altre. Tanmateix, crec que queda una mica just les mides dels dos pots per a portar un primer i un segon. Suposo, que la carmanyola termo d'1 litre, en aquest sentit és més adequada. L'altre però que li posaria és que només el pot més petit encaixa en el gran, i com que només hi ha una tapa, el pot petit toca el menjar que hagis posat en l'altre.
Crema de porros amb formatge blau
i hamburguesa amb ceba caramelitzada
No és molt gran, d'uns 15 cm d'alt i uns 10 de diàmetre. Això sí, pesa buit uns 500 g. Bé, res que no pugui anar en una motxilla per anar a la uni o d'excursió, en una bossa o al maleter del cotxe d'un representant o la cabina d'un camió.

Puc dir per la meva experiència, que quan hagi de menjar a fora calent i no tingui amb què reescalfar, no dubtaré en fer servir aquesta carmanyola termo.

Hoy en la fiambrera: Una fiambrera termo, una opción para comer caliente en inviernoLéelo!
Today at the lunch boxA thermo lunchbox, an option to eat hot in winter. Read it!
Ces boîtes à lunch: Une boîte à lunch thermo, une option pour manger chaud en hiverLisez-le!
-------------------------------------------------------------------------------------------------

1 comentari:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...