15 de febrer de 2012

Croqueburguers

Confesso que normalment tinc croquetes fetes a casa congelades, perquè de seguida m'arreglen un sopar o un dinar. Com que setmana si, setmana quasi també fem caldo, seguint una norma familiar no escrita res es tira, i de la carn del bullit es fan croquetes.



Però, clar, fer croquetes porta el seu temps. Esmicolar la carn (jo he trobat una ajudanta genial en la meva filla de 7 anys que li encanta trinxar la carn, la deixa millor que qualsevol picadora, sigui 1,2,3 o les modernes Thermomix); fer el sofregit i la masa; deixar refredar i donar forma a les croquetes; arrebossar; i fregir. Per això de vegades ho faig en diversos dies.

El dimecres és el dia que les criatures tenen activitats extraescolars i en un empàs de 90 minuts fins que comencen, intento deixar-me arreglat el sopar. 

Un d'aquests dimecres va "descobrir" a la nevera un tupper amb la massa de croquetes fetes, i les havia de fer, si o si. Però no en donava temps de fer 2 dotzenes de petites croquetetes, així que vaig improvisar. Vaig fer 10 grans boles i les vaig aixafar amb la mà, deixant una forma d'hamburguesa. Les vaig arrebossar, i van estar preparades en un plis plas. 

Van tenir tant d'èxit, que les nenes ara només volen CROQUEBURGUERS (aquest nom ens va agradar més de HAMBURQUETES).

Ingredients (mides, a ull):
  • pollastre i carn del bullit
  • ceba
  • llet
  • farina
  • sal
  • ou
  • farina de galeta
Com ho preparem:
  • Trinxem ben petit el pollastre i la carn del bullit el caldo. 
  • En una paella amb oli sofregim la ceba ben trinxadeta fins que estigui transparent. 
  • Afegim la carn i donar-li unes voltes per a que s'ajuntin ambdós ingredients. 
  • Afegim la sal i llet fins que cobreixi el pollastre. 
  • Deixem que s'escalfi lleugerament i afegim farina, tot removent a la vegada. 
  • Anem posant més farina fins que la massa queda compacte. 
  • Deixem refredar la massa, tapada per evitar que es faci una capa reseca.
  • Amb una cullereta i la mà es van fent les boletes de croqueta o les boles de les croquiburguers.
  • Després arrebossarem amb ou i farina de galeta, i fregirem en oli ben caleny.
Amb aquesta recepta participo per primera vegada a la Recepta del 15 que organitzen la Marina de Xocolata desfeta i la Sandra i el Xavier dels Fogons de la Bordeta


Hoy en la fiambrera: Croquetas con forma de hamburguesa. Léelo!
Today at the lunch box: Croquettes like burguer. Read it!
Ces boîtes à lunch: roquettes en forme de BurgerLisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------

10 comentaris:

  1. Visca les croquetes!! Puc llogar a la teva filla co a ajudant? Quina crack!! jejeje
    M'agrada molt la idea de la croqueburguer! Boníssimes!
    Moltes gràcies per participar!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
    Respostes
    1. Un plaer participar... i del lloguer, en parlem.

      Elimina
  2. Que boooones! això d'aprofitar sempre et surt molt bé!! petonet

    ResponElimina
  3. hahaha, m'encanta aixó de la filla millor que la Thermomix!! Es clar que sí!! :))))

    ResponElimina
  4. Llàstima, a mi m'agradava més hamburquetes!!! ;P
    Que bé que tinguis tan bona ajudant!!
    petonets

    ResponElimina
  5. Si és un privilegi la seva ajuda, encara que de vegades fa més aviat nosa.... i lo del nom... és que la masa és més de croqueta que d'hamburguesa.... però em sembla que els dos noms li serien igual (com alló de "tanto monta, monta tanto isabel como fernando").

    ResponElimina
  6. Hola! L'âlies que he posat és el nom que em donen a casa, perquè de tot faig croquetes, no només del bollit.

    A casa tenen molt d'èxit les "pilotaburguers", rondaxes de piolta pasades per la paella i servides amb panets burguer amb els condiments habituals: ceba, enciam, tomàquet, beicon, formatge, ketchup.....

    I parlant de la pasta de croquetes, quan no em puc entretenir tant de temps remena que remena, faig la massa menys espessa i preparo vol-au-vents!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ms. Crokett, quin bon àlies! Doncs les teves dues propostes són bones. Aquesta pilota reconvertida en burguer.... la provaré. I això dels vol-au-vents no els he fet mai. Em sembla que em copiaré la teva idea un dia d'aquests.

      Elimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...