29 de desembre de 2014

Mini pastissets de carbassó

Aquests dies de Nadal un dels platets que més ha agradat han estat aquest mini pastissets de carbassó. En vaig fer tants, que per suposat alguns van anar a parar al meu tàper de la feina.



La base, el pastís de carbassó que faig moltes vegades (però una mica més lleuger sense el formatge), aquest cop utilitzant els motllos de silicona per a fer magdalenes. Tot un descobriment, especialment perquè els tenia una mica oblidats a l'armari des d'una producció nefasta del que ara anomen "muffins".

Als motllos abans de ser servits...

Ingredients:


  • 2 carbassons grans
  • 1 ceba gran
  • 3 ous
  • 1 tetrabrick de nata de 35% de matèria grassa de 200 cc
  • oli
  • sal 
  • pebre
  • ous de salmó (o similar)
  • olivada

Com fer-ho:
  • Tallem la ceba en trossos petits. 
  • La posem en un bol que pugui anar al microones amb un raig d'oli. 
  • Ho coem uns 5 minuts a 800 W de potència. 
  • Removem i tornem a coure 5 minuts més. 
  • Hi afegim els carbassons (amb la pell neta) també tallats amb dauets. 
  • Ho coem tot uns 10 minuts (o fins que estiguin estovats).
  • Escorrem el líquid que deixen anar els carbassons i afegim els ous, la nata, la sal i el pebre. 
  • Ho passem pel turmix.
  • Omplim els motlles de silicona per a magdalenes, sense que arribi al màxim. 
  • Els coem al microones sense tapar durant 8 o 10 minuts (és millor que al cap de 8 minuts comproveu si estan cuits punxant amb un escuradents).
  • Ho deixem refredar i servim decorats amb els ous de salmó i una mica d'olivada (per posar l'olivada he fet servir un petit setrill tipus biberó).
Hoy en la fiambrera: Mini pastelitos de calabacín. Léelo!
Today at the lunch boxMini cupcakes zucchini. Read it!
Ces boîtes à lunch: Mini gâteaux courgettes. Lisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------

2 comentaris:

  1. Tant sols felicitar-te pel teu blog que fa poc temps vaig descobrir. Ets una bona font d’idees per als que cada dia ens hem de plantejar com omplim la carmanyola del dinar!
    Bones festes!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Pere per les teves paraules. Bon any per tu també!

      Elimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...