24 de setembre del 2011

Receptes amb figues

Estem a les acaballes del mes de setembre. La tardor ja ha arribat, i al llarg del mes he pogut comprovar que realment les figues han estat el producte del mes. No només perquè a casa n'hem menjat, sobretot gràcies a la collita de la veïna, sinó perquè alguns gastrobloggers també han penjat les seves receptes on les figues són el centre del plat.




Com que m'han agradat molt les seves propostes, i en el meu post no en recollia cap de recepta, vull tenir aquest recull ben guardat, per a que l'any vinent quan les figues tornin als arbres, les pugui posar en pràctica.


En primer lloc, la gent de menured va donar un bon consell: les figues millor no rentar-les, sinó netejar-les amb un drap, perquè com tenen la pell esponjosa, s'empapen.


Tot i que predominen els usos dolços, Caprabo va proposar una recepta facilímissim i molt aromàtica amb carn: Cerdo con especias y higos. A més de les figues la canyella, el clau, el curri, els pebres i la nou moscada acompanyen aquest filet de llom.


Ja en la vessant dolça de les figues, La cultura del tupper disposa d'una recepta per a fer una melmelada de figues especiada, que de ben segur serà una delícia pels nostres esmorzars, com també ho serà aquesta melmelada amb vainilla que hem fet a L'hora del tàper i que ja ha anat a la feina més d'un dia. El món de la cuina, ens ensenya un pastís de figues que de ben segur portaré com a postre per a compartir amb els meus companys de feina un dilluns.I finalment, un batut de figues, plàtan i quefir que La cuina de casa va aprendre a fer en un taller de Bonpreu.


I afegeixo una recepta pròpia: amanida amb figues, que ompla de manera senzilla i saludables alguns tàpers durant la curta temporada de les figues.

Hoy en la fiambrera: Recetas con higos Léelo!
Today at the lunch box: Recipes with Figs. Read it!
Ces boîtes à lunch: Recettes avec figuesLisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------

4 comentaris:

  1. Les figues són boníssimes i molt sanes, llàstima que la temporada sigui tan curta :(
    Molt bon recull de receptes! :)

    ResponElimina
  2. Com diu la Gemma, llàstima que la temporada de figues sigui tan curta, perquè segur que la gent s'animaria a fer més receptes amb aquesta fruita! A mi m'agrada molt, i la única manera que a casa en mengi tothom és preparant-la amb pastissos.
    Moltes gràcies per confiar en la meva recepta, i recomanar-la!
    Espero que tant als teus companys de feina com a tu us agradi!
    Petonets

    ResponElimina
  3. Jo faig una cosa molt senzilla i amb bon resultat: una amanida de tardor amb rúcula i fulles diverses i grans de magrana, de raïm i figues a quarts. La vinagreta, amb un puntet d'umeboshi, un bon oli i concentrat de poma.

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...