22 de novembre del 2011

Coca d'espinacs

Tant bon punt vaig veure el plat de l'Àngels, vaig treure la càmera de la bossa i li vaig fer una foto, malgrat la negativa inicial de la propietària del menú per considerar que el seu "tupper" no era digne d'estar a la xarxa (tot el contrari que vaig pensar jo, és clar).






Definit com "plat bigeneracional" (ella havia aportat l'amanida russa i l'ou dur, i la seva mare, la Carme, la coca d'espinacs), amb tot el que significa, crec que té una pinta molt atractiva, nutritiva i equilibrada, i a més resulta òptim per portar a la feina.


Per l'evidència d'una part del plat, només traspassaré la recepta de la coca, obtinguda gràcies a la col·laboració de la Marina, la filla de l'Àngels, que de seguida que va saber del sarau va trucar a l'àvia per apuntar fil per randa tot el que havia de saber per a fer a casa la coca (ara l'Àngels ja no té excusa per no fer-la adduint ignorància....).


Ingredients:
150 gr de bacon
100 gr de panses
100 gr de pinyons
espinacs
tomàquet d'amanir
1 pasta de full


Elaboració:
Sofregir el bacon en una paella, i quan està mig fet afegir el pinyons i les panses. Deixar-ho coure tapat uns minuts. Afegir els espinacs i deixar coure de nou. Quan estiguin fets, escórrer el líquid que han deixat anar els espinacs.


Estendre la pasta de full i punxar-la, per a que no es bufi. Escampem el remenat d'espinacs sobre la massa i ho cobrim amb rodanxes de tomàquet molt fines.


Coure al forn uns 20 minuts a 175ºC.




Hoy en la fiambrera: coca salada de espinacas. Léelo!

Today at the lunch box: salade spinach cake. Read it!

------------------------------------------------------------------------------------

5 comentaris:

  1. I tant que val la pena que estigui a la xarxa!! Precisament la cuina de tàper són coses bones i senzilles. Com aquesta coca :)

    ResponElimina
  2. M'ha agradat molt aquest tupper, Marga. Petons

    ResponElimina
  3. STARBASE i MARINA, jo també sóc de coses senzilles i crec que la cosa ho té tot. Senzilla i bona.

    ResponElimina
  4. Aquesta coca d'espinacs (ara que és temporada) fa molt bona pinta....en faré una...i incorporaré una mica de formatge...qué et sembla?

    ResponElimina
  5. ALBERT, una bona proposta això del formatge. A mi m'encanten totes les varietats. Ah! i M'apunto en la llista de Temps de... els espinacs

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...