24 de novembre del 2011

Llenties estofades

Aquestes llenties estofades ja les vaig publicar fa uns mesos, quan encara era primavera i plovia- Però perquè és una recepta simple i molt nutritiva (i econòmica, per suposat) feta amb alguns dels aliments de la recollida d'enguany del Banc dels aliments (llenties, oli i tomàquet natural triturat), avui la vull republicar com a contribució a la iniciativa de la gastroblocosfera a la qual em vull sumar.

D'estofar llenties hi ha mil i una manera, i jo ho he de dir, no sóc una experta. De normal em solen quedar massa fetes i una mica pastoses (tenia un amic que em deia que què era això que tenia a la carmanyola quan les veia, deia que era impossible de reconèixer, jo per contra reconeixia la mala pinta, però tenien un gust que déu-ni-dó....). Amb els anys he millorat una mica, però sense ser res de l'altre món. 

De totes maneres, aquí va la meva recepta de llenties estofades.


Ingredients (x4 tàpers):

  • 400 gr de llenties "pardines"
  • 3 cullerades de sofregit de ceba i tomàquet
  • 1 pebrot verd
  • 1 pastanaga
  • 50 gr de beicon fumat
  • un tros de xoriç de cuinar
  • 1 dent d'all
  • 1 fulla de llorer
  • 1/2 dau de brou de carn
  • pebre
  • oli
  • aigua

Preparació:

  • Posem en una cassola un raig d'oli i el sofregit. 
  • Afegim el beicon trinxadet, el pebrot tallat en tires i la pastanaga a rodanxes. 
  • Deixem uns minuts i afegir les llenties, i el xoriç, tallat també en rodanxes. 
  • Donem un parell de voltes i afegim el dau de brou de carn, una mica de pebre, el llorer i cobrim amb aigua freda (l'aigua hauria de cobrir un parell o tres de dits per sobre de tots els ingredients). 
  • Tapem i deixem coure a foc mig-baix uns 40 minuts (si cal hi afegim una mica més d'aigua perquè no quedin seques ni enganxades).

Consell:

  • En podem coure de més i congelar-les per un altre àpat. 
  • També podem reconvertir el que sobra en una crema de llenties afegint una mica més de brou i batent-ho amb la minipimer. 
  • I si ens hem passat posant aigua, la podem treure després de la cocció i aprofitar-la en un estofat de vedella.

Hoy en la fiambrera: lentejas estofadas. Recepta que quiere contribuir a una mayor recogida de comida por el Banco de Alimentos. Léelo!
Today in the lunchbox: stewed lentils. Recepta with I want to contribute to a greater collection of food for the Food Bank. Read it!
------------------------------------------------------------------------------------

4 comentaris:

  1. Moltíssimes gràcies per sumar-te a la iniciativa!! :)

    ResponElimina
  2. STARBASE, gràcies a tu per engegar tot aquest mecanisme. Qui diu que la gent està "aturada"??? Només ens cal un mica d'empenta i tot comença a rodar.

    ResponElimina
  3. Un guisadet com aquest sempre queda bé al tupper.
    Una bon aaportació al recull de recptes contra la fam!

    ResponElimina
  4. GEMMA, No sé perquè però les llenties són molt bones per portar a la feina. Tothom les porta. Avui erem tres, i no ens haviem posat d'acord.

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...