3 de febrer del 2012

Receptes amb cítrics

Dies de fred, i dies de menjar molts cítrics, que ens ajudaran molt i molt a reforçar el nostre sistema immunològic. Mandarines i taronges estan presents a totes les cases, i pelades i menjades en cru o begudes en suc estan delicioses!


C.I.C. - Moià
Al llarg d'aquest mes, per la xarxa, però, he trobat algunes propostes força interessants de cítrics cuinats.


Principalment són plats dolços, com aquest flam de taronja de Pa de Nous, que ja el tinc clixat per a portar un dilluns a la feina. També podeu fer un pa de pessic de mascarpone i taronja, seguint les il·lustrades explicacions de Cocinando entre olivos. Si teniu ganes d'entretenir-vos fent unes fulles de xocolata, podeu preparar una crema de taronja o uns cítrics en dolç de llet que recull Hogarutil.com, segons recepta d'Eva Arguiñano. Però si el que voleu és una coca de les de sempre però amb gust cítric, no deixeu de provar aquest coc de taronja i xocolata negra que publica Olletes de verdures amb la recepta de l'Inés, on la taronja va tota sencera (res de només el suc).


I com que sóc una romàntica de les melmelades i confitures (i ho dic perquè el meu somni seria fer pots i pots de melmelada encara que després no sóc de les d'untar gaire ni pa ni melindros), no pot faltar la recepta de la melmelada de taronja de Cocina&recetas.


Però en salat els cítrics també són molt usats. A més del universalment conegut ànec a la taronja (i que al meu pare fa molts i molts anys quasi li costa un dit de la mà, però això és una altre història...), he triat la recepta de l'aparador de gastronomia i productes locals Gastroteca, també podeu cuina aquest salmó d'Anita Cocinitas, que té una pinta fantàstica, i aquesta agossarada col-i-flor (que també està en el seu millor moment) a la taronja, de CreatiVegan. Amb el peix també van bé els cítrics, i si no proveu unes sardines marinades en cítrics amb salsa romesco de nous, de Cocinando con poco.


Per acabar alguns petits consells més de com utilitzar les taronges a les nostres cuines (vinagreta, per exemple) els podem trobar en l'article d'Eroski Consumer: Les taronges a la cuina, alguna cosa més que sucs.


Recetas con cítricos. Léelo!
Cooking with citrus. Read it!

------------------------------------------------------------------------------------

4 comentaris:

  1. Ens has fet un recull de receptes molt útil, Marga! Gràcies. I a menjar cítrics! Tinguem en compte que cuits perden bona part de la vitamina C, però... cal combinar-ho amb fruita crua. Petonet!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant, la fruita crua per davant, però m'agrada també cuinar la fruita, li dóna un toc especial al menjar. M'alegro que t'agradi.

      Elimina
  2. Certament, un bon recull. Jo soc més de mandarina que de taronja però igualment molt útil perque a la fi quasi sempre son intercanviables :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo també sóc més mandarinera. Deu ser pel tamany de la fruita i la facilitat de pela.

      Elimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...