Crema de carbassa amb comí |
La meva recepta és bàsica, i després de vàries probatures, en tinc dues variants: amb comí o amb curri.
Crema de carbassa amb curri |
Ingredients per la variant COMÍ:
- 1/2 carbassa gran
- 1 ceba grossa
- 1 litre generòs d'aigua o de brou de verdures
- sal
- comí (al gust)
- pebre
- oli
Ingredients per la variant CURRI:
- 1/2 carbassa gran
- 1 ceba grossa
- 1 patata mitjana
- 1 litre generòs d'aigua o de brou de verdures
- sal
- curri (al gust)
- 200 ml de nata de cuinar
- oli
Preparació comuna per totes dues variacions:
- Sofegim la ceba, que haurem tallat a trossets.
- Quan està feta, afegim la carbassa (i la patata, en tot cas en la variant comí també es pot posar) també tallada a trossos no gaire petits (prèviament li haurem tret la pell i les pepites, és clar!).
- Remenem uns minuts, i afegim la sal i l'espècies triada, i l'aigua o brou fins que cobreixi els ingredients.
- Deixem bullir i coure fins que la carbassa estigui tendra (comprovem amb un gavinet, aproximadament uns 20 minuts).
- Triturem, afegim la nata, i rectifiquem la sal, el pebre i el comí o el curri.
- Decorem amb unes pepites de carbassa (d'aquests fruits secs que venen pelats i sense sal) o amb curri.
Hoy en la fiambrera: Crema de calabaza. Léelo!
Today in the lunchbox: Pumpkin Cream. Read it!
Ces boîtes à lunch: crème de potiron. Lisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------
La crema de carbassa sempre és bona, oi Marga? Calenta i freda. Petons!
ResponEliminam'encanta. És probablement la crema habitual que més m'agrada de les que faig :)
ResponEliminaRealment és una bona crema que a agrada molt.
ResponElimina