Perquè està clar que en temps de crisi, el reciclatge dels aliments és de nou una necessitat de primer ordre. Recordem que les nostres àvies ho feien, les nostres mares també... però nosaltres... majoritàriament ho havien oblidat....
La cocina anticrisis, d'Irene Gelpí (i publicat per Salsa Books), ens explica com conservar, com fer melmelades o conserves en vinagre. Ens dóna propostes per a reconvertir les restes de verdures bullides, patates, arròs, pasta, llegums, bolets, formatge o pa en plats diferents.
I, ens ensenya, a aprofitar les fulles de raves, pastanagues, ceba, tomatera i llimoner... (glups, qui m'ho havia de dir que això és podia cuinar... jo ha havia sentit a parlar de la farina de garrofes per la guerra....).... les fulles verdes dels enciams (que es veu que es poden cuinar igual que les bledes o els espinacs) o les llavors de síndries i melons.
En total més de 250 receptes, vegetarianes i no, amb propostes per tothom.
Hoy en la fiambrera: La cocina anticrisis Léelo!
Today at the lunch box: The kitchen anticrisis. Read it!
------------------------------------------------------------------------------------
Em barrufa la idea del llibre :)
ResponEliminaDoncs mira, una altra proposta al sac! De la Irene Gelpí només tinc el de " A la cuina tot s'aprofita". El vaig comprar en una xerrada que va fer a Castellar i em va encantar. A veure si aquest anticrisi també val la pena! Gràcies per la proposta. petonet!
ResponEliminaDels llibres sempre s'aprèn força.
ResponEliminam´encanta! tot s´aprofita...jo avui m´he "currat" una crema de calçots, feta amb la part verde de la fulla..."quequitaelsentio" :).
ResponElimina