15 d’agost de 2012

Pastís de carbassó amb romesco

Amb aquesta recepta --que tenia pendent de publicar des de que vam fer el dinar de germanor a la feina, i d'això ja han passat alguns dies-- participaré en la Recepta del 15 (convocatòria de receptes entorn a un producte concret cada mes i que animen Els Fogons de la Bordeta).



És un pastís ràpid de fer, s'utilitza el microones ("ese gran calentador de leche") en tot el procés i es pot menjar fred o calent.


Ingredients:


  • 3 carbassons mitjans
  • 1 ceba gran
  • 3 ous
  • 1 tetrabrick de nata per cuinar de 200 cc
  • 150 gr de formatge cremós o formatgets
  • romesco (el podeu fer o utilitzar la salsa de calçots de conserves Ferrer, que és el que he fet jo)
  • oli
  • sal 
  • pebre

Com fer-ho:

  • Tallem les cebes en trossos petits. Posem-les en un bol que pugui anar al microones amb un raig d'oli.
  • Coem-les uns 5 minuts a 800 de potència. Removem i repetim-ho una vegades més.
  • Afegim els carbassons tallats amb dauets (amb pell, ben neta això si). 
  • Couem els carbassons amb la ceba uns 10 minuts (o fins que estiguin estovats).
  • Escórrem el líquid que deixen anar els carbassons i afegim els ous, el formatge, la nata, la sal i el pebre. 
  • Passem-ho pel turmix.
  • Afegim la pasta en un motlle (tipus pudding) que també pugui anar al microones (jo li poso paper de forn en la part ample del motllo que cobreixi parets i fons per a facilitar després desmotllar-ho).
  • Coem al microones sense tapar durant 20 o 25 minuts a uns 800.
  • Deixem refredar i desmotllem.
  • Servim en talls acompanyats de romesco.

Hoy en la fiambrera: Pastel de calabacín y salsa romesco Léelo!
Today at the lunch boxZucchini cake and romesco sauce. Read it!
Ces boîtes à lunch: Courgettes gâteau et sauce romesco. Lisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------

3 comentaris:

  1. Caram, segur que els companys de feina van quedar encantats amb aquest pastís! M'encanta!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Tiene buena pinta. A pesar de que no soy mucho de microondas lo probaré. También lo intentaré con la termomix a ver que sale.
    Saludos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pues como supongo que con Thermomix será un poco diferente, adapta la receta y comenta las variaciones para los que tienen la máquina (yo todavía no tengo suficiente espacio en la cocina :).....)

      Elimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...