17 de setembre del 2012

Espagueti amb espàrrecs verds, gambes i pesto

Si pel nom a algun els hi pot semblar que aquest plat és complicat, res més lluny de la realitat.



És pot fer en poc més de 15 minuts. I com veieu porta de tot, pasta, proteïnes (gambes), vegetals (espàrrecs i alfàbrega), oli, i si li afegiu formatge ratllat, els lactis.

Per fer el pesto he canviat els tradicionals pinyons (pel seu preu, només apte per certes ocasion) per ametlla crua, ja sigui senceres, en filets o en dauets. També podríem fer servir altres fruites seques com les anous.

Ingredients:
  • espagueti
  • espàrrecs verds
  • gambes pelades
  • pesto (preparat o fet a casa, en el meu cas a base d'alfàbrega fresca, ametlla crua enlloc de pinyons, all, sal i oli)
  • oli
Preparació:
  • Bullim els espaguetis seguint les instruccions de la marca (recordem que per portar-los en tupper és millor que quedin una mica al punt per al reescalfament posterior).
  • En paral·lel, tallem els espàrrecs i amb una mica d'oli els passem per una paella on passats uns 5 minuts, els hi afegirem les gambes, i encara courem un parell de minuts més.
  • Per preparar el pesto casolà, posem tots els ingredients en el minipimer (la quantitat d'oli ha de ser generosa) i triturem.
  • Escórrem la pasta, afegim el pesto, els espàrrecs i les gambes.
Hoy en la fiambrera: Espaguetis con espáragos verdes, gambas y pesto. Léelo!
Today at the lunch boxSpaghetti with green asparagus, shrimp and pesto. Read it!
Ces boîtes à lunch: Spaghetti aux asperges vertes, crevettes et pesto . Lisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------

3 comentaris:

  1. El pesto fet a casa és una de les meves salses preferides!
    I la combinació amb les gambes i els espàrrecs ha de ser sensacional.

    ResponElimina
  2. Soc molt fan del pesto i trobo que és una salsa que em funciona bé als tàpers :)

    ResponElimina
  3. M'agrada tot, Marga! I sana de debò. Petonets

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...