Un dilluns més, incansablement, hem tingut de nou postres a la feina. L'Anna ens ha portat un pastís anglosaxó: un apple crumble pie (alguna cosa així com pastís de poma esmicolat).
Un postre sorprenent, del qual la mateixa Anna ens explica algunes cosetes:
"El més típic segurament és just el que he fet, el de poma, però de base s'hi pot posar qualsevol fruita; fruits vermells, préssec, ... Jo sempre he pensat que era com un pastís muntat al revés perquè hi poses la fruita a sota i la "barreja" de la massa a sobre.
Les variants del crumble també són moltes, hi ha gent que hi posa fruits secs o muesli per fer-ho més cruixent, també n'hi ha que hi posen espècies com la canyella però el que he fet jo podríem dir que és el bàsic."
Ingredients:
3 pomes
100 gr. sucre
75 gr. mantega ( tallada a daus i a temperatura ambient )
175 gr. farina
1 ou
60 gr. sucre morè
canyella en pols
Procediment:
Primer escalfeu el forn a 180 graus. Després agafeu les pomes, les renteu i les talleu a trossos petits. En un bol, les barregeu amb el sucre morè i les repartiu bé per tota la base del recipient, prèviament greixat.
Un cop tingueu això fet, agafeu un bol i barregeu la mantega amb la farina, la canyella i el sucre. Jo ho faig amb la part de la batedora per a barrejar (no batre), però es pot amb les mans, i no us ha de quedar una massa, no cal que us hi esforceu, queda com una farina gruixuda però que no s'enganxa. Després, bateu un ou i li afegiu barrejant amb les mans, us ha de quedar de fet una massa irregular amb grumolls. Agafeu aquesta "pasteta" i la poseu per sobre de la poma que quedi tota ben coberta, depèn de com sigui la plata potser no en fareu prou o us en sobrarà. Tot seguit, poseu-ho al forn i aneu-ho mirant fins que la part de dalt comenci a quedar torradeta.
Si podeu servir-lo acabat de fer, encara calent, presenteu-lo amb un tros de gelat de vainilla al costat!! La combinació és boníssima perquè el gelat es desfà però és fred i la poma és calenta! Una delícia!
Hoy en la fiambrera: Apple Crumble Pie. Léelo!
Today at the lunch box: Apple Crumble Pie. Read it!
Ces boîtes à lunch: Apple Crumble Pie. Lisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------
Més postres originals!!! Molt bona Marga...i Anna, clar.
ResponEliminaJordi
Uau! Sembla boníssim. El crumble m'encanta, barrejat amb poma... a veure si m'atreveixo a fer com l'Anna! Petons
ResponEliminaQuina bona pinta!! M'encanta la poma cuita i tots els pastissos que en portent! Tinc varies receptes de crumble pie però potser hauríem de començar per aquesta que es veu ben sencilleta!
ResponElimina