5 d’octubre de 2012

Risotto del Cadí

El menjador de l'oficina, com sabeu i us imagineu, és un bon aparador de plats que es poden fer per omplir la carmanyola. Així, que no us faci vergonya i mireu el menú del costat, i si us agrada... pregunteu i memoritzeu la recepta.



Això és el que he fet jo: quedar-me amb aquest risotto del Cadí (el nom li ha posat la cuinera del plat, la Roser, una alt urgellenca ufanosa de l'ingredient diferenciador d'aquest risotto, les carreroles assecades del Cadí).


És un plat fàcil (assegura la cuinera, que diu de si mateixa que no li agrada cuinar i que si li surt a ella segur que és fàcil) i que resulta perfecte pel tupper.



Ingredients (per 4 persones):

  • 400 grams arròs
  • 1 ceba
  • 300 grams bolets (pot ser qualsevol tipus o barreja, si són secs molt millor) 
  • 1 litre de brou de verdures
  • un gotet de vi blanc
  • 100 grams de parmesà Reggiano (o similar) ratllat molt fi
  • 100 grams de mantega
Com preparar-ho:

  • Confitem la ceba en una paella on hem posat uns daus de mantega i oli fins que agafi color.
  • Afegim els bolets hidratat i, quan s’hagin begut la seva aigua, posem sal (i pebre si es vol).
  • Afegim l’arròs i l'enrossim uns pocs minuts.
  • Aboquem el vi i ho deixem reduir.
  • Afegim el brou, a poc a poc, removent sense parar amb una cullera de fusta, durant 18 minuts.
  • Quan l’arròs estigui al dente retirem la paella del foc i afegim la mantega tallada en daus i després el parmesà (mantecare, com dirien els italians).
  • Servim.
Hoy en la fiambrera: Risotto del Cadí. Léelo!
Today at the lunch box: Cadi's Risotto. Read it!
Ces boîtes à lunch: Risotto du CadiLisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------

6 comentaris:

  1. Ja deia jo... per què del Cadí? Després de llegir-te ja ho he entès tot! Els moixernons són molt gustosos, segur que van donar molt aroma al risotto que ens has presentat! Petons

    ResponElimina
  2. Jo buscava el formatge o la mantega del Cadí i em surts amb els moixernons... M'has ben descol·locat!!! Quin luxe un dinar de tupper així!
    Petons
    Jordi

    ResponElimina
  3. Per obvi no ho havia dit però, evidentment, la mantega és la del Cadí, la millor del món!
    roser

    ResponElimina
  4. Sensacional per un bon dinar de tàper!

    ResponElimina
  5. Ha de ser molt bo aquest rissoto!!

    ResponElimina
  6. Jo que buscava formatge del Cadí, i no el trobava! jajaja M'encanta que siguin les carreroles, hi queden genial!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...