5 de novembre del 2012

Hamburgueses de gustos i colors

Divendres a la tarde. Poques hores després d’haver obert les seves portes el Mercat de Mercats 2012 jo hi era allà (el segon per mi). Havia aconseguit arribar-m’hi una estona, sola, sense la família com tenia previst (però l’amenaçant pluja així ho va aconsellar).


Vaig voltar entre la multitud, perquè malgrat les gotes d’aigua que anaven caient, l’animació era absoluta: els paradistes semblaven motivats, tot i que tenien per endavant dos esgotadors dies més; els visitants indecisos entre què triar o tafanejar dificultaven el recorregut; els aromes i les olors invadien l’ambient; i el dringar de copes es barrejava amb converses en mil i un idiomes.

Entre tapa per aquí, degustació per allà, empentes, cues, parades i turistes amb copes de vidre a les mans (fins i tot m'en vaig trobar al metro... molt dignes ells lluint la seva copa de tast) vaig poder un any més gaudir d’un Mercat de Mercats ple de restaurants de mercat, vins i olis, bacallà, kiwis, mel, espècies, cansalades i viandes, bolets secs, verdures i ous, formatges, pans, embotits selectes i casolans, xocolates, plats preparats.... una mostra temptadora de tot allò que trobarem si anem a mercat.

I entre tota l’oferta, vaig trobar la parada “La Confiança” (que ja diu molt) del mercat de la Mercè amb una àmplia gamma d’hamburgueses de “gustos i colors”. I em va semblar fantàstic per poder portar en els meus tuppers!!! (i per participar al GastroEureka 2012 organitzat pel Mercat de Mercats pels gastroblocaires).


Una hamburguesa és sempre un bon recurs per dinar a la feina amb unes patatetes al micro amb herbes i oli, perquè l’hamburguesa a la planxa és la millor preparació que suporta la carn que va a parar a una carmanyola si no la volem portar guissadeta. I jo aquí vaig descobrir que no cal que limiti els meus dinars a l’oficina a la burguer de vedella, mixta o de pollastre. 

Així, que ara ja sé on comprar (quan no tingui ganes de fer-les a casa) hamburgueses argentines, mediterrànies (pebrot, olives i alguna cosa més), cerveceres (carn marinadeta), independentistes (condimentades a lo pinxo moruno), amb pernil o codony (molt adient en la temporada que estem) i unes quantes varietats més. 

I si em trobo animada, doncs a experimentar a casa amb el burguer tunning tot recordant la font d’inspiració (us deixo una imatge no apte per a vegetarians!!!).


Pendent em va quedar pendent assistir a xerrades i demos. Un altre any serà! 

Per acabar, quatre compres i l’agradable salutació a l’equip de premsa del Mercat de Mercats i cap a casa, amb un somriure a la cara, el mateix que mai m’ha sabut explicar però que se li reflexa al rostre d'una amiga americana quan passeja pel mercat de davant de casa.


Hoy en la fiambrera: Hamburguesas de gustos y colores. Léelo!
Today at the lunch boxBurgers tastes and colors. Read it!
Ces boîtes à lunch: Burgers goûts et des couleurs. Lisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------

3 comentaris:

  1. Això del Mercat de Mercats s'hauria de repetir més sovint... quina meravella! I quina sort poder-hi ser!!! Petons

    ResponElimina
  2. Hola Marga!!
    T'ho creuràs que aquesta parada me la devia saltar??!! I això que em vaig tirar dos dies passajant pel MdM!!!
    M'ha picat la cuiriositat això de la hamburguesa independentista!
    Petons i sort! ;)

    ResponElimina
  3. Jo tampoc la vaig veure!!! sinó, segur que l'esmento al meu post...hehehe
    Arreveure guapa!

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...