29 de gener del 2013

Sopa d'all

Després de preparar tota la informació sobre les bonances dels alls, m'ha vingut al cap un plat que de petita veia sovint que es feia a casa dels pares, però que jo mai vaig provar: la sopa d'all.


Us podeu imaginar, per tant, que jo mai he cuinat aquest plat, però avui he pensat: "Perquè no! Prepara una sopa d'all!"

Però, és clar, he hagut de parlar amb el meu pare per recuperar tan sofisticada recepta familiar. Ell no s'ha conformat amb donar-me una, no, m'ha donat tres versions. Un amb pa sense fregir, una altre amb pa fregit i una tercera (la "excepcional") amb ou batut.

Jo he escollit la del mig, però en base a ella, si voleu podeu fer les altres. He de dir, que el plat ha estat un èxit, i fins i tot la meva filla de 7 anys n'ha sopat, i a més he aprofitat restes de pa que sempre ronden per la cuina.



Ingredients:
50 gr de pa dur (d'un parell de dies)
400 ml d'aigua 
2 dents d'all grossos
oli
sal

Preparació:
Tallar el pa en llesquetes molt primes. Daurar en una cassola amb oli calent les dents d'all esclafats (i sense pell). Retirar els alls. Afegir en el mateix oli el pa i fregir (fins que quedin com unes "chips"). Retirar el pa. Tornar a posar els alls, afegir l'aigua i salar. Deixar bullir uns 10 minuts. 
Servir posar el pa al fons del plat i afegir el brou i els alls bullits.

Comentari:
Aquest plat, tot i que soni estrany és possible de portar a la feina. Cal, però, portar el líquid i el pa per separat i ajuntar en el moment de menjar després d'escalfar el brou d'all.


Hoy en la fiambrera: Sopa de ajo. Léelo!
Today at the lunch boxGarlic Soup. Read it!
Ces boîtes à lunch: Soupe à l'ailLisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------

6 comentaris:

  1. Jo els hi vaig fer a la familia aquest Nadal dins el dinar de ídem! Perque és un plat boníssim (vaig fer la versió de luxe, amb ou filat hehehe)

    ResponElimina
  2. Sembla molt bona, Marga. A mi m'agrada amb ou batut! La fa més cremoseta, i queda alhora molt camuflat dins la sopa! Petons

    ResponElimina
  3. Provaré amb l'ou també, però això ja és luxe.

    ResponElimina
  4. Jo també la faig la sopa d'all, però n'hi poso bastants més i com que a casa no agrada massa la textura del pa mullat, ho trituro tot amb la batedora. És boníssima!

    ResponElimina
  5. A mi m'agrada amb un polssim de peber vermell de La Vera, li dona un sabor molt bo.

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...