9 de febrer del 2013

Plum cake salat

Els dilluns toca que algú porti postre a la feina (això ja ho sabem), però també és veritat que després de més de dos anys fent-ho (i en les circumstàncies laborals que tenim) la innovació també és benvinguda.



I fa poc, ha arribat la innovació. Per què portar dolç si podem fer un plum cake salat? I amb aquesta proposta ens va sorprende la Marta (ella és una ànima creativa 100%).



Tots vam quedar captivats pel plum cake, i fins i tot, més d'un va repetir. Clar que com era salat ningú el va guardar pels postres, va ser un primer/aperitiu perfecte pels nostres menús de tupper.

Tant fàcil va ser les explicacions de la Marta de com fer-ho, que jo ja ho he fet a casa, seguint punt per punt les seves indicacions, i com ella, em meravello de la persona que va inventar el paper de forn.



Ingredients: 
180 gr farina
1 sobre de llevat Royal
3 ous
125 gr formatge Emmental ratllat
100 ml oli d’oliva
100 ml llet
100 gr olives verdes sense os tallades a trossos no gaire petits
100 gr olives negres sense os tallades a trossos no gaire petits
175 gr cansalada fumada a trossets
2 tomàquets secs en oli, tallats a trossos no massa petits
sal i pebre
un grapat d’anous

Procediment:
Escalfar el forn a 180 graus. 
Barrejar la farina i el llevat, i reservar. En un bol gran batre els ous, afegir les olives, l’oli, la llet, la cansalada, els tomàquets, les anous, la sal i el pebre. Incorporar la farina amb el llevat (no us estranyeu si queda una massa força espesa).

Omplir el motlle (al qual li poseu paper de forn a la base i a les parets, que facilitarà molt la feina de desmotllar, o bé engreixeu amb mantega i farina de galeta) i coure al forn uns 40 minuts aproximadament.


Hoy en la fiambrera: Plum cake salado. Léelo!
Today at the lunch box: Salad Plum Cake. Read it!
Ces boîtes à lunch: Plum Cake salade. Lisez-le!

------------------------------------------------------------------------------------

4 comentaris:

  1. Que bo que sembla, Marga!! Ho provaré! Jo en vaig fer un amb olives i formatge, va quedar molt bo també!

    ResponElimina
    Respostes
    1. N'he fet una variació amb pinyons a més a més... Crec que boníssima, perquè ni m'ha arribat per tastar-ho.

      Elimina
  2. Plum cake salat... aquesta marca em falta la culata del revòlver de cuinar!!! :D

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs a fer-ho i a fer la "muesca" en la culata del revòlver...

      Elimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...