12 de febrer del 2013

Tall rodó de porc a l'olla ràpida

L'olla ràpida a casa meva és d'aquells paraments de la llar que l'utilitzo per ben poca cosa. 


No és que no tingui possibilitats, però crec que una explosió de llenties en una olla similar ja fa molts anys i que no va afectar a cap ésser viu (això si, ni us explico com va quedar la cuina, sostre inclòs) ha condicionat per complert la meva relació amb ella.

Per això, només faig el brou de pollastre (així vaig més ràpid) i, si recordeu, aquest estiu també la vaig fer servir per cuinar conserves de sofregit de tomàquet (i que he utilitzat en aquest plat). 

Tanmateix, en aquest any he decidit canviar la nostra relació, i crear-ne una de més intensa, així que he provat amb un rodó enorme de porc, convençuda que aquesta cocció intensa el faria tendre i cuit pel mig. I així va ser, per no parlar del temps rècord amb que vaig tenir preparat el plat el dissabte al matí per emportar-me'l a casa del sogre (després d'haver deixat, això si, un parell de tuppers plens per la setmana, que acompanyats amb arròs blanc seran un menú sa i equilibrat).

Ingredients:
1,2 kg de rodó de porc lligat
1 ceba grossa
1 dent d'all gran
2 pastanagues
2 fulles de llorer
2 cullerades de sofregit de tomàquet
herbes provençals (al gust, jo utilitzo unes d'aquestes seques que estan als pots d'herbes dels súpers)
1 got de vi blanc
1+1/2 got d'aigua
sal
pebre en pols
oli

Com fer-ho:
Posar oli en l'olla ràpida, i quan estigui calent daurar el rodó per totes bandes. Quan estigui daurat, retirar. En el mateix oli posar la ceba a talls grans, la dent d'all esclafada i sense clofolla i les pastanagues també tallades grosses. Refregir uns minuts. Afegir les dues fulles de llorer, donar un parell de voltes i incorporar el sofregit de tomàquet. Posar la sal al gust, el pebre i les herbes provençals.
Després d'un parell de minuts de cocció, afegir el vi blanc i deixar evaporar l'alcohol. Afegir el got i mig d'aigua, i posar la carn i els seus sucs.
Tapar l'olla ràpida, i en posició 2 (al menys en la meva), coure a foc mig durant 20 minuts. Apagar el foc, i deixar que surti tot el vapor.
Quan estigui sense vapor, obrir l'olla, i tallar el rodó en filets (més o menys gruixuts segons el gust o la sort en el tallar). Passar la salsa per la batedora.
Servir el rodó amb salsa per sobre.


Hoy en la fiambrera: Redondo de cerdo en olla expres Léelo!
Today at the lunch boxRound pork in a pressure cooker. Read it!
Ces boîtes à lunch: Porc ronde dans un autocuiseur. Lisez-le!
------------------------------------------------------------------------------------

2 comentaris:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...